Απειλητικές επιστολές προς τον Νίκο Κοτζιά

Απειλητικές επιστολές προς τον Νίκο Κοτζιά

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο απειλητικές επιστολές δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Σκοπιανού. Αυτό ανακοίνωσε σε διαδοχικές συνεντεύξεις του χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Η μία από τις επιστολές παρελήφθη από τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών την Πέμπτη. Ηταν ανυπόγραφη και περιείχε το εξής δακτυλογραφημένο μήνυμα: «Εχουμε τρεις σφαίρες για σένα».

Στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στον ΑΝΤ1 ο κ. Τόσκας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία για αυτούς που έστειλαν την επιστολή. Ηδη έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές για να βρεθεί μια άκρη για αυτούς που προσπαθούν να δυναμιτίσουν ακόμη και το κλίμα της ειρηνικής διαδήλωσης». Λίγη ώρα αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός σε νέα συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση προσέθεσε ότι υπάρχει και δεύτερη επιστολή με απειλητικό περιεχόμενο που παρελήφθη τις προηγούμενες ημέρες από τον κ. Κοτζιά. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η συγκεκριμένη επιστολή κατέληγε με τη φράση «να μπει ο στρατός στη Βουλή», ενώ συνεργάτες του κ. Τόσκα έλεγαν ότι η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε και σε άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Μολονότι τα περιστατικά από αστυνομικής σκοπιάς χαρακτηρίζονται ήσσονος σημασίας, την έρευνα ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ οι απειλητικές επιστολές στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση. «Υπάρχουν επιστολές και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή