Αύξηση εσόδων 3,1% για τη Vodafone στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο

Αύξηση εσόδων 3,1% για τη Vodafone στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σταθερή τηλεφωνία έδωσε νέα ώθηση στα αποτελέσματα της Vodafone στην Ελλάδα. Τα έσοδα από υπηρεσίες για το 3μηνο του περασμένου έτους, που έληξε 31/12/2017, ανήλθαν σε 201 εκατ. ευρώ έναντι 195 εκατ. ευρώ που ήταν στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Η εταιρεία κατέγραψε ονομαστική αύξηση εσόδων από υπηρεσίες κατά 3,1% και οργανική ανάπτυξη κατά 3,6%. Και όπως αναφέρει η μητρική εταιρεία στην ανακοίνωσή της, αιχμή για άλλη μία φορά αποτέλεσαν οι δραστηριότητες της επιχείρησης στη σταθερή τηλεφωνία.

Ειδικότερα, η εταιρεία διαθέτει 651.000 πελάτες σταθερής τηλεφωνίας (double play), έναντι 608.000 στο αντίστοιχο τρίμηνο της χρήσης της περιόδου 2016-17. Με βάση αυτή την επίδοση, η εταιρεία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης μετά τον ΟΤΕ, ενώ η διαφορά της από τον τρίτο στην αγορά αναμένεται να διευρυνθεί μετά και την απόκτηση του 100% της Cyta Hellas. Με την προσθήκη των δραστηριοτήτων της Cyta Hellas, η εταιρεία θα ξεπεράσει τις 900.000 πελατών.

Οι πελάτες της κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν σε 5,48 εκατ. από 5,40 εκατ. που ήταν στο τρίτο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Από αυτούς, το 29,3% ήταν πελάτες συμβολαίου και 70,7% πελάτες καρτοκινητού τηλεφώνου, έναντι 29,7% και 70,3% αντίστοιχα το 2016.

Η χρήση δεδομένων διευρύνθηκε σε 9.363 ΤΒ από 5.054 TB το τρίτο τρίμηνο του έτους 2016, ενώ το μέσο μηνιαίο έσοδο (ARPU) σταθεροποιήθηκε κατά μέσο όρο στα 8,3 ευρώ, έναντι 8,1 ευρώ. To μέσο μηνιαίο έσοδο των πελατών συμβολαίου μεταβλήθηκε οριακά και ανήλθε σε 21,2 ευρώ από 21,3 ευρώ που ήταν το 2016. To μέσο μηνιαίο έσοδο της καρτοκινητής σταθεροποιήθηκε στα 3 ευρώ από 2,8 ευρώ που ήταν στο αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι η χρήση της εταιρείας ξεκινάει την 1 Απριλίου κάθε έτους. Αξιοσημείωτο είναι ότι για τη χρήση που διανύουμε, η εταιρεία έχει παρουσιάσει τρία συνεχή τρίμηνα με αύξηση εσόδων, γεγονός που δείχνει ότι η εταιρεία έχει ανακάμψει οριστικά. Mάλιστα στο β΄ τρίμηνο του οικονομικού έτους (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2017), η εταιρεία πέτυχε την υψηλότερη οργανική ανάπτυξη, κατά 4,6%.

Η πορεία αυτή δείχνει ότι οι ελληνικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, έπειτα από πολλά χρόνια συρρίκνωσης, σιγά σιγά ανακάμπτουν ως προς τα μεγέθη τους. Το ζήτημα που μένει να φανεί είναι το κατά πόσον η ανάπτυξη αυτή οφείλεται στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην αύξηση της ζήτησης και κατά πόσον στο γεγονός ότι η Vodafone, όπως και οι άλλοι μεγάλοι της αγοράς, κερδίζει μερίδιο έναντι των μικρότερων παικτών της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή