Κινεζικοί έπαινοι στη Μέι για διαφορές με Χονγκ Κονγκ

Κινεζικοί έπαινοι στη Μέι για διαφορές με Χονγκ Κονγκ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας επαίνεσαν την «πραγματιστική» στάση που επέδειξε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, απέναντι στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίσταται το Χονγκ Κονγκ εξαιτίας του Πεκίνου, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στην Κίνα.

Η κινεζική εφημερίδα Global Times συνεχάρη τη Μέι για το γεγονός ότι επέλεξε σοφά να «παρακάμψει τις ακραίες δημόσιες απόψεις» που έχουν εκφραστεί και στον βρετανικό Τύπο και αφορούν την αντίδραση απέναντι στα φαινόμενα καταπίεσης του κράτους δικαίου και παραβίασης της ελευθερίας έκφρασης που παρατηρούνται στο Χονγκ Κονγκ από το 1997, έτος κατά το οποίο η πρώην βρετανική αποικία πέρασε στην κυριαρχία της Κίνας. Η εφημερίδα, η οποία πρόσκειται στο κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα, έγραψε χαρακτηριστικά πως «ορισμένα δυτικά ειδησεογραφικά μέσα συνεχώς ασκούν πίεση στη Μέι ώστε να επικρίνει το Πεκίνο και να φανεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ανθεκτικό στη δυναμική της Κίνας και πως η Δύση έχει ισχυροποιήσει τη θέση της απέναντι στην Κίνα».

Η Global Times έγραψε επίσης πως «για την πρωθυπουργό, οι απώλειες υπερτερούν των οφελών σε περίπτωση που η ίδια επιλέξει να καθησυχάσει τα βρετανικά ΜΜΕ εις βάρος της θερμής ατμόσφαιρας της επίσκεψης» και καταλήγει πως «τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη συνεργασία ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα, ο άνεμος θα παρασύρει τον θόρυβο και την γκρίνια». Παράλληλα, και η επίσημη τοπική εφημερίδα Hubei Daily εξύμνησε τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, καθώς έγραψε χαρακτηριστικά πως «ο πολιτικός της χαρακτήρας φημίζεται για την πραγματιστική προσέγγιση και τη δύναμη. Είναι η “σιδηρά κυρία” της Βρετανίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή