Ν.Δ: Με το βλέμμα στραμμένο στο συλλαλητήριο

Ν.Δ: Με το βλέμμα στραμμένο στο συλλαλητήριο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στο αυριανό συλλαλητήριο, το οποίο για την Πειραιώς έχει αντικυβερνητική χροιά και μπορεί να εξελιχθεί σε αντικυβερνητική διαδήλωση βρίσκονται στη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα γίνει συνένοχη σε μια συμφωνία που η κυβέρνηση θα πληρώσει «τοις μετρητοίς» για να λάβει τα ανταλλάγματα «σε δόσεις». Σαφή θέση υπέρ του αυριανού συλλαλητηρίου, πάντως, πήρε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια δήλωση που ερμηνεύθηκε ως προσκλητήριο συμμετοχής.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη χριστιανοσύνη και τη Μεσσηνία, την Κυριακή θα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός από την Καλαμάτα, όπου βρέθηκε μαζί με τον πρόεδρο της Ν.Δ. για την γιορτή της Υπαπαντής, ενισχύοντας τα σενάρια που τον θέλουν να δίνει και ο ίδιος το «παρών» συλλαλητήριο. Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση Σαμαρά ερμηνεύθηκε ως παρότρυνση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, όπου, πάντως, παρότι υπάρχει χαλαρή γραμμή από την πλευρά της ηγεσίας της Ν.Δ., είναι σαφές ότι θα παραστούν οι περισσότεροι βουλευτές της Ν.Δ. πλην όσων με δήλωσή τους ξεκαθάρισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν (όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Δένδιας).

«Εμείς σεβόμαστε και όσους πολίτες επιλέξουν να πάνε στα συλλαλητήρια, και όσους επιλέξουν να μην πάνε. Σεβόμαστε κάθε επιλογή», τόνισε, εξάλλου, το βράδυ της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χθες από την Καλαμάτα έκλεισε σαφώς το μάτι στην Εκκλησία, σημειώνοντας ότι «η Ορθοδοξία μας είναι πάντα μια πηγή ενότητας για το έθνος μας στις δύσκολες περιόδους που αυτό περνά».

Το Σκοπιανό

Την ίδια ώρα, στον απόηχο της νέας τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη για το Σκοπιανό από την Ηλεία, όπου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δημιουργεί τετελεσμένα και ότι δεν έθεσε εξαρχής –ως ώφειλε– ως προτεραιότητα στην άλλη πλευρά το ζήτημα του αλυτρωτισμού, η Ν.Δ. επανήλθε χθες διά του τομεάρχη Εξωτερικών. Με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκολα Ντιμιτρόφ ότι οι Σκοπιανοί δεν θεωρούν μέρος της διαπραγμάτευσης «τη δήθεν “μακεδονική” τους ταυτότητα», ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «η απαράδεκτη αυτή θέση, μαζί με τον ισχυρισμό του κ. Νίμιτς ότι η ελληνική πλευρά δεν θέτει καν τέτοιο ζήτημα, εντείνουν τις ανησυχίες μας», ζητώντας από την κυβέρνηση να απαντήσει «τι ακριβώς διαπραγματεύεται με τα Σκόπια».

Απαντώντας δε στο χθεσινό «διχαστικό» για την Πειραιώς πρωτοσέλιδο της «Αυγής», η Ν.Δ. σχολιάζοντας ειρωνικά ότι «φρεσκάρει τη μνήμη» του ΣΥΡΙΖΑ, θύμισε το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» την επομένη του συλλαλητηρίου της Θεσ/νίκης του 1992: («Παλμός με ωριμότητα –εντυπωσιακό το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης). Με αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίστοιχες περιπτώσεις καταδίκασε η Ν.Δ. και τις απειλές έναντι του Νίκου Κοτζιά, σημειώνοντας ότι «εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Ν.Δ. καταδικάζει απερίφραστα τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται». «Κατά τα λοιπά», πρόσθεσε, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Ελληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή