Πάρτι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από αγνώστους χωρίς άδεια

Πάρτι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από αγνώστους χωρίς άδεια

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάρτι για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των τριών ατόμων που συνελήφθησαν πρόσφατα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιατζόγλου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, είχε προγραμματισθεί για χθες βράδυ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ – πρώην ΑΣΟΕΕ). Αδεια δεν δόθηκε από το ίδρυμα, αφού άλλωστε δεν ζητήθηκε από κάποιον που θα παρουσιαζόταν ως υπεύθυνος για τη διοργάνωση, όπως δήλωσε χθες στην «Κ» ο πρύτανης του ΑΕΙ Εμμανουήλ Γιακουμάκης. «Η λογική των διοργανωτών είναι ότι το πανεπιστήμιο ανήκει στον λαό, και δεν απαιτείται άδεια για τη χρήση των εγκαταστάσεών του», προσέθεσε καθηγητής του ΟΠΑ.

Το πάρτι προαναγγέλθηκε για τους ενδιαφερομένους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνονται τέτοια πάρτι, χωρίς άδεια. Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πρόσκληση, το πάρτι επρόκειτο να ξεκινήσει στις 11 το βράδυ. Πώς γίνεται, τότε, να οργανωθεί, από τη στιγμή που οι πόρτες του ΟΠΑ κλειδώνονται στις 9.30 το βράδυ; Σύμφωνα με τον ίδιο καθηγητή στο ίδρυμα, συνήθως μία μικρή ομάδα ατόμων στις 9.30 παρεμποδίζει τους φύλακες να κλειδώσουν τις πόρτες, και εκείνοι αποχωρούν. Από την άλλη, όπως λέει και η ανακοίνωση για το πάρτι, αυτό θα είχε σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα από τους συμμετέχοντες. Το θέμα εγείρει ζητήματα όπως ποιοι και πώς προμηθεύονται τα ποτά που καταναλώνονται, πώς τα πουλούν, εάν και πόσο κοστίζουν οι ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις.

Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είναι προφυλακιστέος στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς συνελήφθη στις 28/10/2017 κατηγορούμενος ως αποστολέας του «τρομοδέματος» στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όπως και εκείνων που είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, εξ ονόματος της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή