Ο ΔΗΚΤΗΣ (03/02/18)

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγραμμα εθελουσίας ανακοίνωσε η Πειραιώς

Πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης εργαζομένων ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της τράπεζας είναι η αποχώρηση τουλάχιστον 1.000 εργαζομένων. Το πρόγραμμα δίνει στους εργαζομένους της Πειραιώς (και των θυγατρικών εσωτερικού) επιλογές. Να αποχωρήσουν άμεσα και να λάβουν εφάπαξ αποζημίωση, η οποία καθορίζεται από την ηλικία, την υπηρεσία και τον τόπο εργασίας.Επιπλέον, για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση προβλέπεται η πληρωμή των πλασματικών ετών. Για τις μητέρες που βρίσκονται σε άδεια τοκετού ή λοχείας ή σε χρήση σωρευτικής άδειας μπορούν να λάβουν μακροχρόνια άδεια πέντε ετών, με λύση της εργασιακής σχέσης στη λήξη της άδειας. Κατά τη διάρκεια της άδειας συνεχίζεται κανονικά η καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Τέλος, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άμεσα ένα ποσό ως εφάπαξ αποζημίωση και, παράλληλα, μακροχρόνια άδεια πέντε ετών, με λύση της εργασιακής σχέσης στη λήξη της άδειας.

Στην τελική ευθεία η κατασκευή του γηπέδου

Στην τελική ευθεία για την επιλογή του κατασκευαστικού ομίλου που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου ανέγερσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκονται οι υπεύθυνοι του έργου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των τελικών υποψηφίων βρίσκεται και ένα όνομα «έκπληξη». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ, ποσό διόλου αμελητέο στην παρούσα συγκυρία, κατά την οποία καταγράφεται ένδεια έργων στον κατασκευαστικό κλάδο. Η έναρξη της δεύτερης φάσης της κατασκευής δρομολογείται για τις προσεχείς εβδομάδες, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Οικονομική ανάσα λόγω αυξημένου τζίρου

Οικονομική ανάσα για τις 35 εγχώριες ιδιωτικές χρηματιστηριακές εταιρείες αποτελεί η άνοδος των ημερήσιων συναλλαγών στο Χρηματιστήριο, που ξεπερνά τα 100 εκατ. στις τελευταίες συνεδριάσεις. Οπως έχει υπολογισθεί, οι χρηματιστηριακές θα μπορούν να καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα εάν ο ημερήσιος τζίρος σταθεροποιηθεί πάνω από τα 60 εκατ. Ο μεγαλύτερος ημερήσιος τζίρος (160,410 εκατ.) στις πρώτες 24 συνεδριάσεις του 2018 κατεγράφη στη συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου και ακολούθησε ο τζίρος (107,761 εκατ.) της 24ης Ιανουαρίου.

Η Εθνική πούλησε την NBG Albania

Την πώληση της θυγατρικής της στην Αλβανία NBG Albania στην American Bank of Investments SA (ABI) ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δεσμεύσεών της για τη μείωση της παρουσίας της σε αγορές του εξωτερικού. Η American Bank of Investments SA είναι 100% θυγατρική της Tranzit Sh.p.k., ενός αλβανικού μη τραπεζικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που επικεντρώνεται στην παροχή ευέλικτων επιλογών χρηματοδότησης σε εταιρείες και ιδιώτες. Η ΑΒΙ διαθέτει τραπεζική άδεια για δραστηριότητες δανειοδότησης και καταθέσεων, υπηρεσίες πληρωμών στην Αλβανία και στο εξωτερικό.

Υψηλές είναι οι χρεώσεις κινητής στην Ελλάδα

Επιβεβαιώνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) δημοσίευμα της «Κ» σχετικά με τις υψηλές χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Οι χρεώσεις είναι από τις πιο υψηλές στη ζώνη του ΟΟΣΑ, αναφέρει η απάντηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς. Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, οι ονομαστικές χρεώσεις στην Ελλάδα είναι όντως μεταξύ των πιο υψηλών, ακόμη και μετά την αφαίρεση των φόρων. Υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι οι καταναλωτές μπορούν να επιτύχουν καλύτερες χρεώσεις όταν τους γίνονται προσφορές, στο πλαίσιο απόκτησης ευρύτερων πακέτων υπηρεσιών. Επίσης, επικαλούμενη μελέτη της ITU (της Διεθνούς Τηλεπικοινωνιακής Ενωσης), η ΕΕΤΤ αναφέρει ότι οι υπηρεσίες φωνής στην κινητή τηλεφωνία είναι σχετικά φθηνές στην Ελλάδα. Η χρήση, όμως, του ευρυζωνικού δικτύου, κατά μέσον όρο, κοστίζει διπλάσια στην Ελλάδα απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η απάντηση ήρθε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μ. Χαρακόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή