Σούπερ Λίγκ: Ενα ντέρμπι που άρχισε νωρίς

Σούπερ Λίγκ: Ενα ντέρμπι που άρχισε νωρίς

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του 2018 για τη Σούπερ Λίγκα δίνει άλλο χρώμα στην 20ή αγωνιστική, που διεξάγεται ξανά σε τρεις δόσεις και περιλαμβάνει πολλά καθοριστικά παιχνίδια για τη μάχη του τίτλου, την ευρωπαϊκή έξοδο και την παραμονή στην κατηγορία. Η αυριανή αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΑΕΚ, δεύτερη σε μία σειρά τριών μεταξύ τους αγώνων μέσα σε δύο εβδομάδες για Κύπελλο και πρωτάθλημα, κλέβει την παράσταση όχι μόνο λόγω «ονομάτων» αλλά και επειδή θα κόψει τον δρόμο για τον τίτλο στον χαμένο του ντέρμπι ή θα αφήσει και τις δύο ομάδες πολύ πίσω σε περίπτωση ισοπαλίας, εάν ο ΠΑΟΚ περάσει νικηφόρα από τα Γιάννενα.

Η κρισιμότητα του ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχει ανεβάσει πολύ τους τόνους, κυρίως μετά την επιστολή του Ολυμπιακού που ζητάει αλλαγή του διαιτητή Παπαπέτρου και επιμένει στο ορισμό ξένων ρέφερι στα ντέρμπι. Η αναλόγου ύφους απάντηση της ΑΕΚ και η επίσης σκληρή ανακοίνωση της ΕΠΟ ανέβασαν υπερβολικά ψηλά τους τόνους στα μέσα της εβδομάδας, σε σημείο που το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι να περάσει σε δεύτερη μοίρα, παρά τη μεγάλη βαθμολογική (και όχι μόνο) σημασία του. Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα βρεθούν ξανά αντίπαλοι την ερχόμενη Τετάρτη, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο, στη ρεβάνς του 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο ΠΑΟΚ πέρασε πρώτη φορά στην κορυφή την περασμένη Κυριακή και για να παραμείνει σίγουρα εκεί, οφείλει να νικήσει αύριο στα Γιάννενα. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι του κι αν το κερδίσει κάνοντας πέντε (και συνεχόμενες) τις νίκες του μακριά από την Τούμπα, θα είναι ξεκάθαρα πρώτο φαβορί για τον τίτλο: θα προηγείται τουλάχιστον έναν βαθμό αν προκύψει νικητής στο ντέρμπι ή τρεις σε περίπτωση ισοπαλίας και θα έχει εντός έδρας έξι από τα υπόλοιπα δέκα ματς, τα δύο εκ των οποίων με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Και στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει στην εφετινή περίοδο ούτε έναν βαθμό.

Το σημερινό μενού έχει τρία παιχνίδια που όλα τους είναι κρίσιμα στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν δεχθούμε ότι ο Ατρόμητος έχει ξεφύγει πάρα πολύ και θα είναι στην τετράδα, οι πέντε από τις έξι ομάδες που έχουν μικρές ή μεγάλες ελπίδες για την 5η θέση που δίνει (λογικά) ευρωπαϊκή έξοδο αγωνίζονται σήμερα, οι τέσσερις, μάλιστα, μεταξύ τους. Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη έχουν μια καταπρόσωπο μονομαχία, ενώ ο ισόβαθμός τους Πανιώνιος θα δοκιμαστεί στη Λάρισα, η οποία αν τον κερδίσει μπαίνει κι αυτή πιο δυνατά στο παιχνίδι της Ευρώπης.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τον Παναθηναϊκό εάν νικήσει απόψε τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο, με την αίρεση πάντα ότι ακόμα κι αν βγει Ευρώπη, πρέπει να εξασφαλίσει αδειοδότηση.

Καταπρόσωπο μονομαχία έχουν τη Δευτέρα και ο Πλατανιάς με τον Απόλλωνα, ίσως στο τελευταίο χαρτί των γηπεδούχων να μείνουν ζωντανοί στη μάχη της παραμονής.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (20ή αγων.): ΣΑΒΒΑΤΟ: Αστέρας Τρ. – Ξάνθη 15.00, Λάρισα – Πανιώνιος 17.15, Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 19.30, ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 15.00, Λαμία – Ατρόμητος 17.15, Λεβαδειακός – Κέρκυρα 17.15, Ολυμπιακός – ΑΕΚ, ΔΕΥΤΕΡΑ: Πλατανιάς – Πανιώνιος 19.30. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (19 αγων.): ΠΑΟΚ 43, Ολυμπιακός 42, ΑΕΚ 41, Ατρόμητος 37, Πανιώνιος 27, Αστέρας Τρ. 27, Ξάνθη 27, Παναθηναϊκός 23, ΠΑΣ Γιάννινα 22, Λάρισα 21, Λεβαδειακός 21, Παναιτωλικός 19, Λαμία 19, Κέρκυρα 14, Απόλλων 14, Πλατανιάς 9 (ο Παναθηναϊκός έχει -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή