Επίθεση με μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Επίθεση με μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στο σπίτι που διαμένει ο Μίκης Θεοδωράκης κοντά στην Ακρόπολη, ο οποίος θα είναι ένας εκ των βασικών ομιλητών στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στην πλατεία Συντάγματος, πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Επίθεση με μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη-1

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα πέταξε κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού και έγραψε απειλητικά μηνύματα με σπρέι στον τοίχο της οικίας, προτού εγκαταλείψει το σημείο. Ένα εκ των συνθημάτων μάλιστα ανέφερε: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλ. Συντάγματος».

Επίθεση με μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη-2

Η ταυτότητα και ο αριθμός των δραστών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, ενώ στο σημείο μετά το περιστατικό έσπευσε η αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

Επίθεση με μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη-3

Παρά την επίθεση, σε δήλωση του στα «Τα Νέα», ο μουσικοσυνθέτης δήλωσε «ήρεμος και έτοιμος» για το αυριανό συλλαλητηρίο, καλώντας όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό να «μην πτοηθούν» και να αυξήσουν «την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητα τους.

Επίθεση με μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη-4

Επίσης, κύκλοι προσκείμενοι στον σπουδαίο μουσουργό έκαναν λόγο στο ιστολόγιο του για «σκοτεινούς κύκλους» που πολεμούν τον Μίκη Θεοδωράκη από το 1940, οι οποίοι τελικά θα καταλήξουν στον «σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας». «Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος», προσθέτουν οι συνεργάτες του Μίκη, τονίζοντας ότι ελληνικός λαός θα κρίνει «ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες και ποιοί είναι το πραγματικό παρακράτος, ποιοι απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη και ποιοι επιδιώκουν να τορπιλίσουν το αυριανό πανεθνικό Συλλαλητήριο».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή