ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σκαλωσιές, μεγάφωνα, σημαίες και τηλεοπτικά βαν συνθέτουν το σκηνικό που αντικρίζει κανείς στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο των ετοιμασιών για το αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνουν Παμμακεδονικές οργανώσεις για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, στο οποίο αναμένεται να συρρεύσουν χιλιάδες πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας.

Στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στη συμβολή με την Ερμού, έχει στηθεί η εξέδρα των ομιλητών του αυριανού συλλαλητηρίου, που θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, καθώς και οι μητροπολίτες Δράμας, Χίου και Σύρου.

Στη συνέχεια, τον λόγο θα λάβουν για να απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι φορέων, όπως ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας θα ξεκινήσουν από σήμερα το βράδυ. Από τις 10 μ.μ. απόψε έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής, θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας, όπως στην Πατησίων, τη Σόλωνος, την Ακαδημίας, την Πανεπιστημίου, την πλατεία Συντάγματος, την Αιόλου, την Πειραιώς (μεταξύ Ιεράς Οδού και Ομονοίας), την Αθηνάς, την Ερμού, τη Σταδίου, τη Β. Γεωργίου Α΄, την Αμαλίας, τη Φιλελλήνων, τη Συγγρού, την Αλεξάνδρας κλπ.
Από τις 6 π.μ. έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, θα διακόπτεται σταδιακά και η κυκλοφορία στους παραπάνω δρόμους.

Ειδική μέριμνα υπάρχει από την Τροχαία και για την προσέγγιση των πούλμαν στην Αθήνα.

Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, κλειστοί θα παραμείνουν από τις 10 π.μ. οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια».

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ