Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού στη Συρία – Νεκρός ο πιλότος (Bίντεο)

Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού στη Συρία – Νεκρός ο πιλότος (Bίντεο)

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi 25 καταρρίφθηκε σε μία ανταρτοκρατούμενη περιοχή κοντά στην Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργειό Άμυνας. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο πιλότος είναι νεκρός.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αναφέρει ότι ο πιλότος εκτινάχθηκε με εκτινασσόμενο κάθισμα από το ελικόπτερο πριν από την κατάρριψη και κρατείται αιχμάλωτος από τους αντάρτες που το κατέρριψαν. Την ευθύνη για την κατάρριψη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ταχρίρ αλ-Σαμ, η οποία έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και φέρεται να ελέγχει τη συγκεκριμένη περιοχή. Εντούτοις, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ποιά αντάρτικη ομάδα βρίσκεται πίσω από το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μια ανακοίνωση, όπου ένας διοικητής της, υπεύθυνος για την αεράμυνα , επιβεβαιώνει ότι ένας από τους μαχητές της έπληξε το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Σαρακέμπ, στην επαρχία της Ιντλίμπ. Επίσης, η οργάνωση περιλαμβάνει το Μέτωπο αλ-Νόσρα, το πρώην βασικό παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ένα βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη στιγμή που το αεροπλάνο δέχεται πυρά, ενώ σε ένα άλλο φαίνονται τα φλεγόμενα συντρίμμια του στο έδαφος και διακρίνεται ένα κόκκινο αστέρι στο ένα του φτερό.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, πραγματοποιούσε πλήγματα εναντίον των ανταρτών στην περιοχή. «Διεξήχθησαν δεκάδες αεροπορικές επιδρομές από τη ρωσική πολεμική αεροπορία στη συγκεκριμένη περιοχή τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτό το αεροσκάφος πραγματοποιούσε επίσης πλήγματα», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΜΚΟ, Αμπντέλ Ραχμάν.

Με τη συμβολή ρωσικών μαχητικών αεροπλάνων και σιιτικών πολιτοφυλακών, ο συριακός στρατός πραγματοποίησε μία επίθεση μεγάλου εύρους εναντίον της Ιντλίμπ στα τέλη Δεκεμβρίου, οδηγώντας στον εκτοπισμό περίπου 100.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2016 πέντε άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους, τρία μέλη του πληρώματος και δύο Ρώσοι αξιωματικοί, όταν είχε και πάλι καταρριφθεί ένα ρωσικό ελικόπτερο στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Επίσης, όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι, λίγο αργότερα, στο σημείο της κατάρριψης σκοτώθηκαν περισσότεροι από τριάντα Σύροι αντάρτες από ρωσικά πυρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή