Αυξάνονται οι απώλειες της Τουρκίας στη βόρεια Συρία

Αυξάνονται οι απώλειες της Τουρκίας στη βόρεια Συρία

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται οι απώλειες της Τουρκίας στη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη βόρεια Συρία, καθώς τουλάχιστον πέντε Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, όταν το τεθωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν, δέχθηκε επίθεση από Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στην περιοχή του Αφρίν.

Mάλιστα, οι Κούρδοι μαχητές έδωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο στο οποίο σημειώνουν ότι διακρίνεται η στιγμή που εξερράγη το τουρκικό τανκ.

Η σημερινή ημέρα είναι η φονικότερη μέχρι σήμερα για τον τουρκικό στρατό, έπειτα από την έναρξη της επιχείρησης, καθώς οι Τούρκοι στρατιώτες που έχασαν σήμερα τη ζωή τους ανήλθαν στους οκτώ. Πέρα από τους νεκρούς της επίθεσης στο τουρκικό τανκ, έγινε επίσης γνωστός ο θάνατος ενός στρατιώτη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους μαχητές και ενός άλλου σε μια επίθεση στην τουρκική παραμεθόριο επαρχία Κιλίς.

Οι τουρκικές δυνάμεις απάντησαν εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές, καταστρέφοντας καταφύγια και κρύπτες με όπλα.

Συμπεριλαμβανομένων των σημερινών θανάτων, 14 Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν την 20η Ιανουαρίου με στόχο την εκδίωξη από το συριακό θύλακα του Αφρίν των YPG, της πολιτοφυλακής που η Άγκυρα θεωρεί παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Συρία.

Παρά την αύξηση των απωλειών, ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος τύπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα, σε μια συνάντηση με δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ότι η επιχείρηση συνεχίζεται όπως είχε σχεδιαστεί, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε σε ομιλία του σήμερα ότι ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοι του έχουν καταλάβει ορισμένες ορεινές περιοχές και προσεγγίζουν το Αφρίν. «Απομένει λίγο (να προχωρήσουμε)», είπε χαρακτηριστικά.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι περίπου 900 μαχητές των YPG έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 15 ημερών, που διαρκούν οι επιχειρήσεις, ένας αριθμός που ωστόσο δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή