Πυρ ομαδόν κατά του Μίκη Θεοδωράκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πυρ ομαδόν κατά του Μίκη Θεοδωράκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σκληροί χαρακτηρισμοί που επιφύλαξε για την κυβέρνηση ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στο συλλαλητήριο, ο οποίος έκανε αναφορά, μεταξύ άλλων, σε «εθνομηδενιστές» και σε «κυβέρνηση μειοψηφίας», προκάλεσαν σφοδρή ενόχληση στην κυβερνητική ηγεσία, προφανώς δεδομένης της απήχησης που έχει ο μουσικοσυνθέτης και της βαρύτητας που έχει αυτή η κριτική όταν ασκείται από εκείνον. Ετσι, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν χθες στον κ. Θεοδωράκη με δριμύτητα και σαφή πρόθεση να απαξιώσουν τα λεγόμενά του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε (ΕΡΤ) ότι «η μετατόπιση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες είναι μια θλιβερή εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή να εμφανιστεί και να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε στο συλλαλητήριο. Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό αναφερόταν και στον εαυτό του και το παρελθόν του. Δεν ξέρω αν τον τιμά ο τρόπος που τον χαιρέτησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες αυτού του τόπου».

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, είπε από την πλευρά του (ΣΚΑΪ) ότι «η χώρα τον 20ό αιώνα έχει ταλαιπωρηθεί και έχει ματώσει και έχει πληγωθεί από τον φασισμό, το 1940-44 που αιματοκυλίστηκε όλη η Ευρώπη και το 1967-73 με τη χούντα. Και οι πολιτικοί συνεχιστές, δεν λέω ότι όλοι ήταν τέτοιοι, ήταν χθες λίγα μέτρα από τον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου ανέφερε (Ρ/Σ ALPHA) ότι «τα περί εθνικής μειοδοσίας, τα περί αριστερόστροφου φασισμού, νομίζω ότι αυτά είναι πράγματα τα οποία δεν θα περιμέναμε να τα ακούσουμε.

Κανένας πολίτης, όχι μόνο ένας αριστερός πολίτης. Πολλοί, δεν περίμεναν να τα ακούσουν αυτά από τα χείλη του Μίκη Θεοδωράκη». Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε (ΣΚΑΪ) τη διαφωνία του με όσα είπε ο Μίκης Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι η ομιλία του «ήταν μια αρνητική στιγμή στην ιστορία του δημιουργού», ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος ποτέ δεν είχε συμφωνήσει με τις πολιτικές επιλογές του μουσικοσυνθέτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή