Εκκληση ΟΗΕ για παύση εχθροπραξιών στην Συρία

Εκκληση ΟΗΕ για παύση εχθροπραξιών στην Συρία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση για άμεση παύση των εχθροπραξιών που διαρκούν τουλάχιστον ένα μήνα σε ολόκληρη τη Συρία απηύθυναν σήμερα εκπρόσωποι του ΟΗΕ, ώστε να επιτραπεί η άμεση βοήθεια αλλά και η απομάκρυνση των ασθενών και των τραυματισμένων από την περιοχή.

Η κατάσταση στην Συρία είναι «ακραία», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στη Συρία και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του οργανισμού στη χώρα αυτή.

«Η ανθρωπιστική ομάδα του ΟΗΕ στη Συρία προειδοποιεί για τις τρομερές συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία επιδεινώνεται, σε διάφορα τμήματα της χώρας», προσθέτουν στην σχετική τους ανακοίνωση.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν σε ένα χωριό στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως ο απολογισμός των νεκρών από τις αεροπορικές επιδρομές στο χωριό Ταρμάλα, περίπου 40 χλμ. νότια της πόλης Ιντλίμπ, αναμένεται να αυξηθεί. Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από συμμαχικές πολιτοφυλακές και από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον νότιων περιοχών της επαρχίας Ιντλίμπ, το μεγαλύτερο τμήμα εδάφους που βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο των ανταρτών που πολεμούν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ακόμη πως ο απολογισμός των νεκρών από τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Ιντλίμπ την Κυριακή (προχθές) αυξήθηκε στους 11, καθώς ανασύρθηκαν και άλλες σοροί από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων.

Τουρκία: Νεκρός Τούρκος στρατιώτης στο Ιντλίμπ

Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν χθες (Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου) μετά από επίθεση που δέχθηκαν με ρουκέτες και πυρά όλμων, κατά την προσπάθεια τους να εγκαταστήσουν στρατιωτικό παρατηρητήριο στο Ιντλίμπ της Συρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί από ποιους δέχθηκαν την επίθεση.

Από την επίθεση, τραυματίστηκε κι ένα μέλος του πολιτικού προσωπικού που συμμετέχει στην ανάπτυξη των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή