Μάριος Σαλμάς: Από εμένα έμαθε ο Κοντονής για την Novartis

Μάριος Σαλμάς: Από εμένα έμαθε ο Κοντονής για την Novartis

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία με τα οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη, ο πρώην υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς διερωτήθηκε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», πως «γίνεται κάποιος να κατηγορεί εμάς για χρηματισμό», απαντώντας σε ερωτήσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στη δικογραφία που διαδιβάζεται στη Βουλή για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέδωσε φαρμακευτική δαπάνη της τάξης των 165 εκατ. ευρώ τον μήνα, ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ είναι κάθε μήνα 230 εκατ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Εχω την τύχη να είμαι ο μόνος πολιτικός μαζί με τους δύο πληροφοριοδότες υπαλλήλους της Novartis που σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ ξεκινήσαμε να στείλουμε στη δικαιοσύνη την υπόθεση για αθέμιτες πρακτικές της Novartis», σχολίασε μεταξύ άλλων ο  κ. Σαλμάς, ενώ συμπλήρωσε ότι «δέκα ημέρες πριν καταθέσουν οι μάρτυρες για την Ελλάδα ενημέρωσα εγκαίρως τον Δεκέμβριο του 2016. Αυτά έστειλε στην εισαγγελία διαφθοράς ο κ. Κοντονής, μέχρι τότε αγνοούσε πλήρως την υπόθεση», αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος ενημέρωσε για τον υπουργό Δικαιοσύνης για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό κατά τη διάρκεια της θητείας του έστειλε δύο πορίσματα, στα οποία περιλαμβάνονται 40 άτομα, για αθέμιτες πρακτικές της Novartis. «Είχαμε πιάσει τη Νovartis να χρηματοδοτεί υπηρεσιακούς παράγοντες», τόνισε. Τέλος, υπογράμμισε ότι «το δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ με βρήκε γιατί ο μάρτυρας είπε ότι πληρώναμε για να φάμε τον Σαλμά. Στις 30 Μαΐου 2017 ο δικηγόρος των πληροφοριοδοτών είπε ότι "αυτό που ξέρω είναι ότι ο Σαλμάς είναι ο νούμερο 1 στόχος της Novartis"».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή