Νάταλι Πόρτμαν: ”Έχω 100 ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης να αφηγηθώ”

Νάταλι Πόρτμαν: ”Έχω 100 ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης να αφηγηθώ”

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά… «100 ιστορίες» σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ έχει να αφηγηθεί η Νάταλι Πόρτμαν. Η 36χρονη ηθοποιός, αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Porter πως κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει υποστεί ανάρμοστη συμπεριφορά από διάφορους παράγοντες της βιομηχανίας του θεάματος.

Νάταλι Πόρτμαν: ”Έχω 100 ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης να αφηγηθώ”-1

Η ηθοποιός μίλησε, τον προηγούμενο μήνα, στην «Πορεία των γυναικών» στο Λος Άντζελες, όπου αποκάλυψε πως το πρώτο γράμμα που έλαβε ποτέ σε ηλικία 12 ετών από θαυμαστή της ήταν ουσιαστικά μία «φαντασίωση βιασμού». Λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη αυτή τραυματική εμπειρία, η Πορτμαν ανακάλυψε πως οι παρουσιαστές μίας ραδιοφωνικής εκπομπής σε τοπικό σταθμό, «μετρούσαν ανάποδα» τους μήνες και τα χρόνια μέχρι την ενηλικίωσή της, όπου θα ήταν πλέον νόμιμο για κάθε άνδρα να κάνει σεξ μαζί της. «Ένοιωσα την ανάγκη να καλύψω το σώμα μου και να φιλτράρω τόσο την εκφραστικότητά μου όσο και τις επαγγελματικές μου επιλογές», θυμάται. «Οι αντιδράσεις που είχα εισπράξει τότε για την έκφρασή μου – από τα σχετικά ανώδυνα σχόλια για το σώμα μου μέχρι τις απροκάλυπτες απειλές – με ώθησαν να ελέγξω τη συμπεριφορά μου μέσα σε ένα κλίμα σεξουαλικής τρομοκρατίας». Μετά από αυτές τις εμπειρίες η Πορταν θυμάται να υιοθετεί μία εντελώς διαφορετική στάση απέναντι στις προτάσεις που της γίνονταν για να πρωταγωνιστήσει. πως είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός, για μία μεγάλη περίοδο της καριέρας της απέρριπτε όλους τους ρόλους που περιείχαν «έστω και μία σκηνή φιλιού στο σενάριο».  Ταυτόχρονα, φρόντισε να προβάλλει πόσο «σοβαρή και μελετηρή» ήταν, σε κάθε της συνέντευξη, ώστε να εξασφαλίσει πως οι γύρω της θα την αντιμετώπιζαν με τον τρόπο που ήθελε.

Μία από τις ιστορίες που θυμάται, είναι μία πρόσκληση που είχε δεχθεί από κινηματογραφικό παραγωγό για να ταξιδέψει μαζί του στο ιδιωτικό του αεροπλάνο. «Ήμασταν μόνο οι δύο μας στην καμπίνα επιβατών και μόνο ένα κρεβάτι ήταν στρωμένο. Δεν συνέβη κάτι ούτε δέχθηκα επίθεση (…) Αλλά δεν ήταν όλα καλά. Ήταν απαράδεκτο και χειριστικό. Είχα τρομάξει». «Συχνά, οι γυναίκες παραιτούνται συχνά από τη δουλειά τους επειδή το περιβάλλον είναι εχθρικό και επιλέγουν να μην συμμετέχουν σε αυτό. Είναι αποδεδειγμένο ότι στις περιπτώσεις που οι γυναίκες και οι άνδρες είναι περίπου ισάριθμοί στον χώρο εργασίας δεν παρατηρούνται τόσα περιστατικά», σημειώνει.

Η Portman δήλωσε ότι όταν γεννήθηκε το κίνημα #metoo δεν είχε μία ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης να διηγηθεί, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι το είχε ζήσει σε όλο το εύρος του.

«Ξεκίνησα να σκέφτομαι, “δεν έχω να πω μια ιστορία” καταλήγοντας στο “μισό λεπτό, έχω 100 ιστορίες να πω».

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο mustonline.gr.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή