ΠΑΟΚ: «Η κρισιμότερη καμπή των τελευταίων 33 ετών»

ΠΑΟΚ: «Η κρισιμότερη καμπή των τελευταίων 33 ετών»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρωμα τίτλου πιο δυνατό από ποτέ έχει μεθύσει τους οπαδούς τού ΠΑΟΚ, που μετά τη νίκη στα Γιάννενα είδαν τη διαφορά να αυξάνεται σε δύο και τέσσερις βαθμούς από ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, φέρνοντας τον τίτλο πιο κοντά από ποτέ στα τελευταία τριάντα χρόνια. Δέκα αγωνιστικές πριν από το τέλος, ο «Δικέφαλος του Βορρά» οδηγεί την κούρσα με σταθερό ρυθμό, έχει και τα δύο ντέρμπι στην Τούμπα, ενώ θα χρειαστεί να παίξει εκτός έδρας μόνο τέσσερις φορές, αν και αυτό έχει πάψει πια να αποτελεί «πονοκέφαλο». Εκεί που αδυνατούσε να κερδίσει μακριά από την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ μετρά πλέον πέντε συνεχόμενες εκτός έδρας επιτυχίες και σε συνδυασμό με την απόρθητη έδρα του (εννιά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) έχει καταφέρει να κτίσει πάνω σε στέρεες βάσεις τις προσδοκίες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 33 χρόνια ανομβρίας.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θεωρούν δεδομένη την τιμωρία του Ολυμπιακού μετά τα όσα έγιναν στο τέλος του ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στους υπολογισμούς τους έχουν τους «ερυθρόλευκους» στο -7 από την κορυφή, μιας και εκτιμούν ότι θα τους επιβληθεί, πέρα από πρόστιμο και τιμωρία της έδρας τους, ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών. Πιο απειλητική προβάλλει πλέον η ΑΕΚ, αλλά και μόνο που βγαίνει, κατά τα φαινόμενα, από το κάδρο η ομάδα που έχει κατακτήσει 18 πρωταθλήματα τα τελευταία 20 χρόνια, το όνειρο του τίτλου μοιάζει πολύ κοντινό, όπως τόνισε και ο Ζοζέ Μαουρίσιο μιλώντας σε βραζιλιάνικη ιστοσελίδα: «Ο ΠΑΟΚ δείχνει πως αυτή τη χρονιά θα πάρει τον τίτλο. Χάσαμε κάποια παιχνίδια στην αρχή της σεζόν και γνωρίζαμε πως ένα νικηφόρο σερί είναι απαραίτητο. Τώρα έχουμε ανοίξει τη διαφορά από τους αντιπάλους μας. Αυτό είναι σημαντικό, αλλά ξέρουμε ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε».

Για τη διοίκηση, ο «πόλεμος» έχει ακόμα άλλες δέκα μάχες, όπως τόνισε με ανάρτησή του ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Κυριάκος Κυριάκος: «Ηρθε η ώρα να μετρηθούμε… 10 ματς, μια ομάδα με την τύχη στα χέρια της, ένας κόσμος που ζει και αναπνέει γι’ αυτό… Αλλά να μετρηθούμε! Είμαστε όλοι εδώ; Ξέρουμε ο καθένας ποιον ρόλο να υπηρετήσει; Οσοι είμαστε σήμερα, θα είμαστε και στη δύσκολη βραδιά; Είναι όλη η πόλη η πλάτη και η ασπίδα μας; Εχει Εφιάλτες; Είναι η τελική ευθεία, η κρισιμότερη καμπή των τελευταίων 33 χρόνων. Τώρα δεν έχει απόψεις και αναλύσεις, έχει “πόλεμο”. Σε 3 μήνες θα πούμε και πάλι όλοι την άποψή μας. Να μετρηθούμε όμως παιδιά. Να είμαστε σίγουροι για τον δίπλα μας. Να κλείσουμε τα αυτιά μας. Θα λένε, ό,τι πρέπει να πουν, θα φωνάζουν γι’ αυτόν που κορόιδευαν. Είναι το τελικό στάδιο της νίκης. “Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς”».

• Με μόνη εξαίρεση τον Ελ Καντουρί, όλοι οι άλλοι παίκτες είναι στη διάθεση του Λουτσέσκου για τον αυριανό αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το Κύπελλο, στη ρεβάνς της νίκης του ΠΑΟΚ με 2-0 στην Τούμπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή