Πρόσωπα της Τρίτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στιχουργός πολλών και αγαπημένων τραγουδιών, ραδιοφωνικός παραγωγός, αρθρογράφος, ευγενής και αγαπητός, ο Κώστας Κωτούλας (φωτ.) έφυγε από τη ζωή. Από τη δεκαετία του ’60, εποχή άνθησης του ελληνικού τραγουδιού, έως τα πρόσφατα χρόνια, ο Κώστας Κωτούλας συνεργάστηκε με σημαντικούς δημιουργούς (όπως ο Γιάννης Σπανός) και είχε μια αξιοπρόσεκτη πορεία στον χώρο της μουσικής. Οταν άνοιξε ο «9,84», ο Κώστας Κωτούλας είχε καθημερινή εκπομπή έως το 2003. Το 1992 κυκλοφόρησε τον δίσκο «Τραγούδι γυμνό», ένα δικό του ανθολόγιο της ελληνικής μουσικής.

(…) Ερχεται το προσεχές Σάββατο για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο «Ρομάντσο» ο ανερχόμενος dj και παραγωγός Τζον Χεκλ. Ο Βρετανός μουσικός, με έδρα το Λίβερπουλ, είναι γνωστός για τις ωμής αισθητικής δημιουργίες του, καθώς και για τον συνδυασμό αναλογικών και ψηφιακών μέσων που έχουν διαμορφώσει τη φήμη του. Στο λάιβ της Αθήνας θα τον συνοδεύσουν μουσικά οι Πολ Μπένετ, Roman και Saradis.

(…) Ενα ακόμα βήμα προς το φετινό Οσκαρ σκηνοθεσίας έκανε ο δημιουργός της «Μορφής του νερού» Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Ο Μεξικανός auteur τιμήθηκε χθες με το σχετικό βραβείο από την Ενωση Σκηνοθετών της Αμερικής, γεγονός το οποίο συνήθως αποτελεί αξιόπιστη ένδειξη και για την οσκαρική απονομή. Συγκεκριμένα από το 2002, μόνο μία φορά –το 2012 με το «Argo» του Μπεν Αφλεκ– το χρυσό αγαλματίδιο δεν ακολούθησε την ανάλογη διάκριση από την Ενωση Σκηνοθετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή