Η κατάρρευση του Dow Jones έφερε αναβολή στην έκδοση του επταετούς ομολόγου

Η κατάρρευση του Dow Jones έφερε αναβολή στην έκδοση του επταετούς ομολόγου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αναστείλουν για λίγα 24ωρα την έκδοση του επταετούς ομολόγου αποφάσισαν υπουργείο Οικονομικών και ΟΔΔΗΧ, με αφορμή την υψηλή αναταραχή που επικρατεί και σήμερα στα διεθνή χρηματιστήρια, μετά το «μίνι κραχ» του Dow Jones.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο οποίος ωστόσο δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως, ήταν να ανοίξει και να κλείσει σήμερα το βιβλίο των προσφορών, ωστόσο το υπουργείο αποφάσισε να μην τον προχωρήσει και το ομόλογο να εκδοθεί όταν οι συνθήκες κριθούν και πάλι ομαλές.

Η οριστική απόφαση για το πότε και αν θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών, θα ληφθεί μετά το άνοιγμα της Wall Street.

Σχετικά με την απόδοση του ομολόγου, πηγή της αγοράς εκτιμούσε (πριν από το μίνι κραχ στη Wall Street) ότι η απόδοση αναμένεται να ξεπεράσει κατά τι το 3,35%-3,40%. Αλλη τραπεζική πηγή σημείωνε ότι ενώ τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν προσδοκίες για απόδοση ακόμη και κάτω από 3%, κάτι τέτοιο δείχνει πολύ δύσκολο τώρα.

Με δεδομένο ότι η απόδοση του αντίστοιχου πορτογαλικού τίτλου βρίσκεται στο 1,3%, το σπρεντ με τη χώρα της Ιβηρικής που οι αγορές θεωρούν ως μέτρο σύγκρισης φτάνει τις 200 μονάδες, παρά τη ραγδαία υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών τίτλων το προηγούμενο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή