Η ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας

Η ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook o Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ αναφέρει: «Ας δώσουμε στον κόσμο τα νέα Βαλκάνια, όπου δεν θα υπάρχουν συγκρούσεις, αλλά μόνο συνεργασία».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση από τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, γίνεται μετά το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στην Αθήνα για τη Μακεδονία κι ενώ επικειται η επίσκεψη του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στα τέλη του μήνα στα Σκόπια, στο πλαίσιο της περιοδείας του προέδρου της Κομισιόν στα Δυτικά Βαλκάνια.

Υπενθυμίζεται, ότι στο συλλαλητήριο της Κυριακής είχε αναφερθεί και ο Μπουγιάρ Οσμάνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις που προέρχεται από το αλβανικό κόμμα. Συγεκριμένα ο κ. Οσμάνι σχολίασε το συλλαλητήριο ως κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα, το οποίο δεν πρέπει να επηρεάσει τη διαδικασία επίλυσης της ονοματολογικής διαφοράς. «Αυτό που είναι σημαντικό, είναι πως έχουμε κυβερνήσεις που είναι αποφασισμένες να βρουν λύση», είπε μεταξύ άλλων.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή