Ο ΔΗΚΤΗΣ (06/02/18)

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές οι συναντήσεις Μοσκοβισί στην Αθήνα

Πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων θα έχει ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί (φωτ.) κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή. Θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα και, εν συνεχεία, με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Αλέξανδρο Χαρίτση, Κυριάκο Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά, Θεόδωρο Φέσσα (ΣΕΒ). Θα μιλήσει στη Βουλή, θα επισκεφθεί το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Economist, αλλά και στο ελληνογαλλικό φόρουμ που διοργανώνει το περιοδικό Le Nouvel Observateur μαζί με την «Καθημερινή» και το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δικαίως, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Γιώργος Μαρκοπουλιώτης χαρακτήρισε την επίσκεψη «βαρύνουσας σημασίας», υπενθυμίζοντας ότι η Επιτροπή Γιούνκερ και ο Πιερ Μοσκοβισί προσωπικά έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν την Ελλάδα για την έξοδο από την κρίση.

Κλείνει η Ρεβυθούσα για δυόμισι μήνες

Χωρίς αποθέματα φυσικού αερίου θα λειτουργεί η εγχώρια αγορά από τις 26 Μαρτίου έως και τις 10 Ιουνίου 2018, καθώς ο ΔΕΣΦΑ αποφάσισε να κλείσει τις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας για να προχωρήσουν τα έργα αναβάθμισης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αν και το συγκεκριμένο διάστημα η ζήτηση φυσικού αερίου κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, έχουν από τώρα εξεταστεί προληπτικά μέτρα σε περίπτωση έκτακτης κρίσης, ώστε να μη διαταραχθεί η επάρκεια της χώρας. Το σχέδιο που έχουν επεξεργασθεί οι αρμόδιες αρχές προβλέπει, μεταξύ άλλων, αυξημένες εισαγωγές φυσικού αερίου από Ρωσία και Τουρκία.

Πλειστηριασμοί δύο ιστορικών βιομηχανιών

Ο κύκλος των πλειστηριασμών για πτωχευμένες βιομηχανίες ανοίγει αυτόν τον μήνα, με την «Α.Γ.Πετζετάκις» και τη Shelman. Στις 21 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιείται ο δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός για το εργοστάσιο της «Α.Γ. Πετζετάκις», συνολικής έκτασης 245.718 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Ελαιώνας στη Θήβα. Η τιμή που ορίστηκε για τον πλειστηριασμό είναι 12 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί στις 5 Μαρτίου 2018 ο πλειστηριασμός του εργοστασίου της Shelman στο Βασιλικό Εύβοιας, με τιμή πρώτης προσφοράς 26 εκατ. ευρώ.

Και το όνομα αυτής… Praxia Bank

Praxia Bank. Αυτή είναι η νέα επωνυμία της Credicom, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, επικυρώθηκε από το Δ.Σ. της τράπεζας, που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Με τη νέα επωνυμία, η Praxia Bank θα ξεκινήσει και το φιλόδοξο εγχείρημα για την άντληση 200 με 250 εκατ. ευρώ από επενδυτές, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το αναπτυξιακό της πλάνο. Το business plan προβλέπει τη δημιουργία μιας ευέλικτης τράπεζας που θα βασίζεται στην ψηφιοποίηση, με στόχο έως το 2022 να έχει μερίδιο αγοράς 2%, με χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 4 δισ. ευρώ και δίκτυο 40 μικρών καταστημάτων.

Αιχμές κατά Στουρνάρα και στελεχών ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές και κατά του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και εναντίον κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης άφησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση στην Πάτρα. «Η έξοδος στις αγορές έγιναν χωρίς να κάνουμε δυο-τρεις ιδιωτικοποιήσεις», είπε, παραπέμποντας χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον κ. Στουρνάρα, ο οποίος τον Ιούλιο είχε θέσει ως προϋπόθεση για την έξοδο στις αγορές την υλοποίηση κάποιων εμβληματικών αποκρατικοποιήσεων. Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι σε ανθρώπους που φοβούνται δεν έχει νόημα να κάνεις μαθήματα, αλλά να συζητάς μαζί τους, για να βρεις τις ρίζες του φόβου τους. «Αν τους αποκλείσεις, δεν βοηθάς ούτε τους ίδιους ούτε τον εαυτό σου», κατέληξε επικρίνοντας, ουσιαστικά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζουν συλλήβδην ακροδεξιούς τους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή