Κουμουτσάκος: Προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση οι αναγκαίες αλλαγές στο Σκοπιανό Σύνταγμα

Κουμουτσάκος: Προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση οι αναγκαίες αλλαγές στο Σκοπιανό Σύνταγμα

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «O κ. Νίκος Κοτζιάς, σε χθεσινή  συνέντευξή του, παραδέχθηκε ότι οι συνταγματικές αλλαγές στην γειτονική μας χώρα μπορούν να παραπεμφθούν σε ένα ασαφές, απώτερο μέλλον.  Αυτό επιβεβαιώνει πλήρως τις ενστάσεις που εξ αρχής είχαμε εκφράσει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Σκοπιανό ζήτημα» αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στο Euronews.

«Το επαναλαμβάνουμε ξεκάθαρα: οι αναγκαίες αλλαγές στο Σκοπιανό Σύνταγμα και η αποκήρυξη κάθε αλυτρωτικής πολιτικής που βασίζεται στην ύπαρξη δήθεν Μακεδονικής Εθνότητας, είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η  διαπραγμάτευση. Πόσο μάλλον για να επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας», σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «οι συνταγματικές αλλαγές θα γίνουν στην ώρα τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή