Flashback στην 7η Φεβρουαρίου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 7η Φεβρουαρίου-1

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Μάικλ Τζόρνταν σηκώνει το τρόπαιο του πολυτιμότερου παίχτη (MVP) του All-Star Game του NBA, στο Σικάγο, το 1988. Η απόφαση για την επιλογή του υπήρξε ομόφωνη. (AP Photo/Fred Jewel)

Flashback στην 7η Φεβρουαρίου-2

Η μουσική «Βρετανική Εισβολή» (British Invasion) των Ηνωμένων πολιτειών είναι πλέον πραγματικότητα, καθώς τα «Σκαθάρια» πατούν για πρώτη φορά το πόδι τους στην Αμερική, φέρνοντας το φαινόμενο της «Beatlemania» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το 1964. Έξι ημέρες πριν από την υπό χιλιαδες θαυμαστές και θαυμάστριες άφιξη τους στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης, οι Τζορτζ, Πολ, Τζον και Ρίνγκο είχαν ήδη εισβάλει για τα καλά στην αμερικανική μουσική βιομηχανία, φτάνοντας στην κορυφή των αμερικανικών charts με το σινγκλ τους «I Wanna Hold Your Hand». Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου πραγματοποίησαν πληθώρα συναυλιών και τηλεοπτικών εμφανίσεων, εδραιώνοντας τη μουσική κυριαρχία τους και στην αμερικανική νεολαία. (AP Photo)

Flashback στην 7η Φεβρουαρίου-3

H κορυφαία Ελληνοαμερικανίδα υψίφωνος και σταρ της όπερας, Μαρία Κάλλας, μετά από την πρώτη της παράσταση της σεζόν στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, μαζί με τον πολύ μεγαλύτερο σύζυγο της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, και τον πατέρα της, Γιώργο Καλογερόπουλο, το 1958. (AP Photo/John Lent)

Flashback στην 7η Φεβρουαρίου-4

Βρετανοί στρατιώτες φυλούν το γυμνάσιο της Αμμόχωστου, μετά τις ταραχές που οδήγησαν στον θάνατο του δεκαοχτάχρονου μαθητή της ΣΤ' Τάξης, Πετράκη Γιαλλούρου, του πρώτου νεκρού μαθητή του κυπριακού αγώνα για ανεξαρτησία, από βρετανικά πυρά, το 1956. Οι τάραχες έγιναν στο πλαίσιο μαθητικής διαδήλωσης, της οποίας ο Γιαλλούρος υπήρξε σημαιοφόρος και υπεύθυνος των μαθητικών ομάδων του Γυμνασίου. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή