Υπόθεση Novartis: Οργή από Σαμαρά, Βενιζέλο

Υπόθεση Novartis: Οργή από Σαμαρά, Βενιζέλο

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οργή, προαναγγελία κατάθεσης μηνύσεων και αγωγών, καθώς και την κατηγορηματική δήλωση ενός εκάστου ότι δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με την τιμολόγηση των φαρμάκων αντέδρασαν χθες τα πολιτικά πρόσωπα που μέσω δικογραφίας εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία που έγινε ποτέ. Καταθέτω στον Αρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και κατά του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ και υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους, εντός και εκτός του δικαστικού σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν και εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους», δήλωσε ο κ. Αντ. Σαμαράς.

«Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαΐου – Ιουνίου 2012», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Παν. Πικραμμένος.

«Εξέτασα τον φάκελο που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία στη Βουλή. Υπάρχουν αναφορές δυσώδεις εναντίον πρωθυπουργών, υπουργών, δημοσίων λειτουργών, καθηγητών, δημοσιογράφων. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα», σχολίασε ο κ. Ευ. Βενιζέλος και προσέθεσε: «Υπάρχει η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών. Η πλήρης γελοιοποίηση και της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Και για να το πω πάρα πολύ απλά, γιατί έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία 1989. Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμένα. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα. Για τον εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας. Και φυσικά το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να άρει αυτή την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων, ώστε να μπορεί η ήδη λειτουργούσα εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως, ώστε να αποδειχθεί ότι αυτά που λένε είναι αναπόδεικτα, ή εν πάση περιπτώσει, αν μπορούν να τεκμηριωθούν για κάποιον και για κάποτε, αυτό ας γίνει, αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα, για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού».

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι μόνο γελοίο αλλά είναι και τρισάθλιο. Οι συκοφαντικές και έωλες κατηγορίες με το που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτοκαταργήθηκαν. Αμα τη επιστροφή μου από την Αμερική καταθέτω μηνύσεις και αγωγές όχι μόνο κατά των φυσικών αλλά και των ηθικών  αυτουργών αυτής της ελεεινής σκευωρίας, όποιοι και αν είναι αυτοί», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος.

«Ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με αυτό το ζήτημα» τόνισε ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος.

Γεωργιάδης, Στουρνάρας

«Είναι σπουδαίο ζήτημα για τη δημοκρατία μας να παραβιάζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο το Σύνταγμα και γι’ αυτόν τον λόγο αύριο θα καταθέσω μήνυση εναντίον τους», είπε ο κ. Αδ. Γεωργιάδης.

«Η πολιτική στοχοποίηση και το bullying που υφίσταμαι εγώ και η οικογένεια μου τρία χρόνια τώρα έχουν τα όριά τους», υπογραμμίζει ο κ. Ι. Στουρνάρας.

«Ουδεμία σχέση είχα με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία. Αιφνιδιάζομαι και εκπλήσσομαι με την αναφορά του ονόματός μου στη συγκεκριμένη δικογραφία», επισημαίνει ο κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος. «Υφίσταται σκάνδαλο τεράστιο, αλλά όχι με αυτές τις πολιτικές ουρές», λέει ο κ. Μ. Σαλμάς.

«Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα να αμφισβητήσει κανείς την τιμιότητά μου», τόνισε ο κ. Γ. Κουτρουμάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή