Ναυαγεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής – Αγωγή Calamos εναντίoν ​Exin

Ναυαγεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής – Αγωγή Calamos εναντίoν ​Exin

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρηκτικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο επενδυτικό σχήμα Calamos – Exin Partners καθώς η οικογένεια Κάλαμος ανακοίνωσε ότι κατέθεσε δικαστική αγωγή εναντίον της EXIN Financial Services Holdings BV.

Η αγωγή επιβεβαιώνει τις υποψίες που είχαν ανακύψει εδώ και αρκετό καιρό ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει αναφορικά με την υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και ουσιαστικά έρχεται να τινάξει τη συναλλαγή στον αέρα.

Αναλυτικά η οικογένεια Calamos Family Partners μαζι με τον Τζων Κουδουνη που ειχε χειρισθει την υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής με την αγωγή ζητούν από τον ολλανδικό όμιλο την άμεση εξόφληση ποσού άνω των 41 εκατομμυρίων δολαρίων, πλέον των τόκων. Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση το ποσό θα έπρεπε να είχε πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2017 και πλέον είναι σε αθέτηση.

Η αγωγή υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η EXIN έχει επανειλημμένα αποτύχει να παρέχει τις απαιτούμενες οικονομικές καταστάσεις και άλλες χρηματοοικονομικές, λογιστικές και κανονιστικές πληροφορίες, όπως απαιτείται από τις δανειακές συμβάσεις.

Επιπλέον, μέσω της νομικής ενέργειας θα αναζητηθεί το πώς η EXIN χρησιμοποίησε το δάνειο που παρείχε η Calamos.

Εδώ και εβδομάδες η υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν προχωρούσε και είναι χαρακτηριστικό ότι 7 μήνες μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο ανάδοχος όμιλος Exin δεν έχει υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος τη μετοχική σύνθεση του σχήματος που θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις είχε συμπερίλαβε ονόματα υποτιθεμένων επενδυτών  στο σχήμα, οι όποιοι διέψευσαν οτι ενδιαφέρονται.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο το επενδυτικό σχήμα είχε προσφέρει ποσό 1 δισ. ευρώ για την απόκτηση του 100% της θυγατρικής ασφαλιστικής της Εθνικής Τράπεζας ποσό κατά πολύ υψηλότερο των αποτιμήσεων αναλυτών (περί τα 650 εκατ. ευρώ).

Σημειώνεται ότι για την επιλογή του σχήματος  Calamos – Exin Partners είχε παρέμβει ενεργητικά η αμερικανική κυβέρνηση με σχετική επιστολή του Υπουργού Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος .

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή