Ο ΔΗΚΤΗΣ (07/02/18)

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρέθηκαν εκτιμητές για τις αντικειμενικές

Τελικά, στο οικονομικό επιτελείο κατάφεραν και βρήκαν τους εκτιμητές για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις ορφανές 2.694 περιοχές.Οπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές τοποθετήθηκαν δύο εκτιμητές. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί εκτιμητές ακινήτων έχουν αναλάβει να παραδώσουν εισηγήσεις όχι για μία περιοχή αλλά για δεκάδες, διαφορετικά δεν βγαίνουν τα νούμερα. Σημειώνεται ότι οι εκτιμητές ακινήτων ανέρχονται σε περίπου 600 και οι μισοί εξ αυτών απέχουν από τη διαδικασία. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς αλλά και με κάποια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για διαδικασία-παρωδία και, προφανώς, οι νέες τιμές της εφορίας θα περάσουν από την επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών για να ελεγχθούν. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απόφαση για τις αντικειμενικές αξίες θα είναι πολιτική και με βάση αυτόν τον κανόνα θα διαμορφωθούν και οι τιμές.

Η Ερμώνασσα Α.Ε. ανάδοχος του γηπέδου της ΑΕΚ

Εγινε η φημολογούμενη έκπληξη στον διαγωνισμό για την ανάθεση κατασκευής του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ. Ανάδοχος ανακηρύχθηκε η Ερμώνασσα Α.Ε., η οποία είχε εκτελέσει με επιτυχία και την πρώτη φάση του έργου, κατορθώνοντας να επικρατήσει ακόμα και των μεγαλύτερων κατασκευαστικών ομίλων της χώρας, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία σκυροδεμάτων Βαγενάς Τεχνική Εταιρεία. Το έργο των 32 εκατ. ευρώ αφορά τη δεύτερη φάση υλοποίησης του έργου και επιμερίζεται στην εκτέλεση των έργων της ανωδομής του γηπέδου, αξίας 13 εκατ. ευρώ, και των μεταλλικών τμημάτων του, αξίας 19 εκατ. ευρώ.

Τέλη Φεβρουαρίου η οριστική απόφαση για τη ΣΕΚΑΠ

Το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται η οριστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής για την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ. Η εταιρεία έχει ζητήσει την παύση όλων των εις βάρος της μέτρων, μετά την ατομική ειδοποίηση πληρωμής προστίμου 38 εκατ. ευρώ (44 εκατ. με τις προσαυξήσεις), που αφορά τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν το 2008. Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2017 η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει με τροπολογία να απαλλάξει την επιχείρηση από την καταβολή του προστίμου.

Δικαιώθηκε η «Μυτιληναίος»

Oριστικά διευθετήθηκε το θέμα της αποζημίωσης της «Μυτιληναίος» από τη σερβική κυβέρνηση για το ζήτημα της συνεργασίας της με τη RTB BOR, που δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας μετάλλων και ελέγχεται από το σερβικό κράτος. Σε εφαρμογή της απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, οι υπουργοί Οικονομίας και Μεταλλείων και Ενέργειας της Σερβίας και εκπρόσωπος της «Μυτιληναίος Α.Ε.» υπέγραψαν χθες τον διακανονισμό για την αποζημίωση των 40 εκατ. ευρώ που θα της καταβάλει η σερβική κυβέρνηση. Η αποζημίωση θα καταβληθεί σε 4 άτοκες τριμηνιαίες δόσεις, η τελευταία δε τον Δεκέμβριο του 2018.

Μετά τα Σκόπια, η ΔΕΗ πηγαίνει στο Ντουμπάι

Mετά τα Σκόπια και την εξαγορά της ΕDS, η ΔΕΗ βάζει πλώρη για την αγορά του Nτουμπάι. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε χθες εισήγηση του επικεφαλής της Επιχείρησης Μανόλη Παναγιωτάκη για τη συμμετοχή της ΔΕΗ Ανανεώσιμες σε ένα κοινοπρακτικό σχήμα με την Archirodon (με την οποία είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας τον περασμένο Οκτώβριο) και ξένο συνεργάτη που θα αναζητηθεί στη συνέχεια, προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού υδροηλεκτρικό έργο στο Ντουμπάι. Το Δ.Σ. ενέκρινε, επίσης, χθες την εξαγορά της ΕDS, εταιρείας που δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος στα Σκόπια και είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες. Σε ό,τι αφορά, τέλος, στη συλλογική σύμβαση, η διοίκηση της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ φαίνεται να καταλήγουν σε συμβιβαστική λύση για το επίμαχο θέμα των τροφείων, εξέλιξη που θα επιτρέψει την υπογραφή της άμεσα. Τα τροφεία θα περιοριστούν κατά το ήμισυ και το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί στους εργαζομένους με τη μορφή κάλυψης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή