Εικαστικά στον κόσμο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γκόγια αποκαλύπτεται

Στις 14 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται η νέα μεγάλη έκθεση με έργα του Φρανθίσκο Γκόγια στο Μπιλμπάο. Οι εργασίες προετοιμασίας της έκθεσης στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μπιλμπάο είναι σε πλήρη εξέλιξη και στη φωτογραφία συνεργεία δουλεύουν εντατικά για το απαιτητικό στήσιμο μιας τέτοιας έκθεσης. Είναι μια συγκέντρωση έργων του Ισπανού δασκάλου που στεγάζονται κάτω από τον γενικό τίτλο «Ο Γκόγια και η αυλή την περίοδο του Διαφωτισμού», μια απόπειρα να φωτιστεί η σχέση του ζωγράφου τόσο με την εξουσία όσο και με την καλλιτεχνική σκηνή της Ισπανίας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Μαΐου.

Ο Μπάζελιτς εκθέτει στην Ελβετία

Στο περίφημο Fondation Beyeler στη Βασιλεία παρουσιάζεται αυτή την περίοδο η νέα μεγάλη έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνη Γκέοργκ Μπάζελιτς (έως 29 Απριλίου), με επετειακή αφορμή τα 80 του χρόνια. Η έκθεση, που διοργανώθηκε σε στενή συνεργασία με τον καλλιτέχνη, παίρνει τη μορφή μιας εστιασμένης αναδρομικής, φέρνοντας κοντά πολλά από τα πιο σημαντικά έργα του Μπάζελιτς, ζωγραφική και γλυπτική, των τελευταίων 60 χρόνων. Στις 16 Φεβρουαρίου ο Γκέοργκ Μπάζελιτς θα δώσει ομιλία στο Fondation Beyeler.

Λάμψεις προραφαηλιτών

Εως τις 2 Απριλίου συνεχίζεται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Λονδίνο, η έκθεση «Αντανακλάσεις: ο Βαν Αϊκ και οι προραφαηλίτες», μία έκθεση που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και για το θέμα της. Εξετάζει την επίδραση του Γιαν Βαν Αϊκ στους προραφαηλίτες της βικτωριανής εποχής μέσα από απρόβλεπτες συγκρίσεις και αντιπαραθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή