Την πρόθεση του να αποχωρήσει από την ηγεσία του SPD ανακοίνωσε ο Μ. Σουλτς

Την πρόθεση του να αποχωρήσει από την ηγεσία του SPD ανακοίνωσε ο Μ. Σουλτς

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), μετά την εσωκομματική ψηφοφορία για την επικύρωση της συμμετοχής στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Μάρτιν Σουλτς, στα μέλη του Προεδρείου του κόμματος.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), τον Σουλτς θα διαδεχθεί η επικεφαλής της Κ.Ο. του SPD Αντρέα Νάλες. Η ψηφοφορία των 460.000 μελών του SPD θα διεξαχθεί μεταξύ 20 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου και το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό στις 4 Μαρτίου.

«Μόνο με νέα ηγεσία μπορεί να επιτευχθεί η ανανέωση του κόμματος», φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση.

Το ζήτημα της συμμετοχής του Σουλτς στην επόμενη κυβέρνηση είχε αναχθεί το τελευταίο διάστημα σε μείζον πρόβλημα για το SPD, καθώς πολλά στελέχη του ζητούσαν να παραμείνει εκτός υπουργικού συμβουλίου και να αφοσιωθεί στην αναγέννηση του κόμματος.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή