Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-1

Αφιέρωμα: Κούλουμα 2018

Οι σεφ Γρηγόρης Χέλμης και Μιχάλης Πουλαράκης, του εστιατορίου Μεζέν στο Βόλο, στρώνουν το καθαροδευτεριάτικο πικ νικ και μας σερβίρουν μυδοπίλαφο, μανιτάρια τουρσί και ντολμαδάκια με θράψαλο

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-2

Το πικ νικ του «γ»

Ακόμα, οι σεφ ετοίμασαν φάβα λαδερή με κοκκινιστή κάπαρη, σουπιές μαγειρευτές με πρασολάχανα, μους ταραμοσαλάτας με καρότο, χόρτα με γαρίδες, ελιές μαριναρισμένες και μια πορτοκαλοσαλάτα με καταγωγή από την Κέρκυρα.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-3

Έχετε δοκιμάσει λαδολαγάνα;

Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου ετοιμάζει μια πρωτότυπη λαγάνα με ελαιόλαδο και άφθονο σουσάμι με μαστιχωτή υφή και μεστή γεύση.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-4

Οι πιο pop ταραμοσαλάτες

Δίνουμε χρώμα στην ταραμοσαλάτα και ένταση στη γεύση, αναμειγνύοντας τη με κρόκο Κοζάνης και μαστίχα, φρέσκο κρεμμύδι, παντζάρι και αυγά ρέγκας αλλά και με μελάνι σουπιάς και λάιμ.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-5

Γαστρονομικό ταξίδι

O Τύρναβος μας καλωσορίζει με το μαύρο μοσχάτο και μας συστήνει την τοπική κουζίνα. Ντόπιοι μάγειρες και νοικοκυρές μας ετοίμασαν καπαμά, μπουρανί, κεφτέδες με κρεμμυδάτη σάλτσα, καραβίδες κοκκινιστές και άλλες παραδοσιακές συνταγές. Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στον τόπο καταγωγής του για να μας μαγειρέψει τον παραδοσιακό κρασομεζέ κελαϊντί.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-6

Το αντίο του «γ» στο Paul Bocuse

Αφιέρωμα στον ταλαντούχο Γάλλο σεφ που έφυγε στις 20 Γενάρη 2018, σε ηλικία 91 ετών. Η περιπετειώδης ζωή του, η μαγειρική του τέχνη και οι πιο εμβληματικές συνταγές του υπό την επιμέλεια του «γ» για να τις φτιάξετε στο σπίτι: κοτόπουλο φρικασέ με μανιτάρια, μοσχάρι σε λευκή σάλτσα, φιλέτα γλώσσας με ζυμαρικά και αυγά ποσέ με σος Beaujolais.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-7

Μεζές για τσίπουρο και ούζο

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μας αποκαλύπτει την απόλυτη ισορροπία μυρωδικών και υλικών για την πιο τέλεια καβουροσαλάτα.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-8

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα…

Ξεκινάμε τη βδομάδα με λαχανικά και μια γρήγορη πίτσα με σπανάκι, κρεμμύδι και χτυπητά αυγά για να την ολοκληρώσουμε με γιουβετσάκι αρνιού με δυόσμο. 20 καθημερινές συνταγές που απαντούν στο ερώτημα: τι θα φάμε σήμερα;

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-9

Σάντουιτς με λαγάνα…

… το γεμίζουμε με πατέ πράσινης ελιάς και παντζάρι, με χούμους, αβοκάντο και μπαχαρικά αλλά και με λαχανικά και ψητό χταπόδι. Όλα έτοιμα στο πι & φι.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-10

Τα μυστικά του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη

3 συμβουλές για μια απίθανη σούπα borscht με μοσχαράκι και ξινό τραχανά.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-11

Σας περισσεύουν λεμόνια;

Κάντε τα τέλειο λαδολέμονο, σιρόπι λεμονιού με μέλι και μυρωδάτο τσάτνεϊ σύμφωνα με της οδηγίες της σεφ Νένας Ισμυρνόγλου.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-12

Δυναμωτικό πρωινό με ταχίνι

Ανακατεύουμε ταχίνι με μέλι και το σερβίρουμε σε 3 μοναδικούς συνδυασμούς.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-13

Τσιζκέικ αλλιώς

Ψητά, από το ψυγείο, με φύλλο, με κρητικό ντάκο, με γιαούρτι και με ανθότυρο. Ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνεύστηκε 7 ξεχωριστά και πρωτότυπα τσιζκέικ για το ζαχαροπλαστείο.

Κυκλοφορεί την Κυριακή με την Καθημερινή

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή