Αφιέρωμα: Κούλουμα 2018
Οι σεφ Γρηγόρης Χέλμης και Μιχάλης Πουλαράκης, του εστιατορίου Μεζέν στο Βόλο, στρώνουν το καθαροδευτεριάτικο πικ νικ και μας σερβίρουν μυδοπίλαφο, μανιτάρια τουρσί και ντολμαδάκια με θράψαλο

Το πικ νικ του «γ»
Ακόμα, οι σεφ ετοίμασαν φάβα λαδερή με κοκκινιστή κάπαρη, σουπιές μαγειρευτές με πρασολάχανα, μους ταραμοσαλάτας με καρότο, χόρτα με γαρίδες, ελιές μαριναρισμένες και μια πορτοκαλοσαλάτα με καταγωγή από την Κέρκυρα.

Έχετε δοκιμάσει λαδολαγάνα;
Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου ετοιμάζει μια πρωτότυπη λαγάνα με ελαιόλαδο και άφθονο σουσάμι με μαστιχωτή υφή και μεστή γεύση.

Οι πιο pop ταραμοσαλάτες
Δίνουμε χρώμα στην ταραμοσαλάτα και ένταση στη γεύση, αναμειγνύοντας τη με κρόκο Κοζάνης και μαστίχα, φρέσκο κρεμμύδι, παντζάρι και αυγά ρέγκας αλλά και με μελάνι σουπιάς και λάιμ.

Γαστρονομικό ταξίδι
O Τύρναβος μας καλωσορίζει με το μαύρο μοσχάτο και μας συστήνει την τοπική κουζίνα. Ντόπιοι μάγειρες και νοικοκυρές μας ετοίμασαν καπαμά, μπουρανί, κεφτέδες με κρεμμυδάτη σάλτσα, καραβίδες κοκκινιστές και άλλες παραδοσιακές συνταγές. Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στον τόπο καταγωγής του για να μας μαγειρέψει τον παραδοσιακό κρασομεζέ κελαϊντί.

Το αντίο του «γ» στο Paul Bocuse
Αφιέρωμα στον ταλαντούχο Γάλλο σεφ που έφυγε στις 20 Γενάρη 2018, σε ηλικία 91 ετών. Η περιπετειώδης ζωή του, η μαγειρική του τέχνη και οι πιο εμβληματικές συνταγές του υπό την επιμέλεια του «γ» για να τις φτιάξετε στο σπίτι: κοτόπουλο φρικασέ με μανιτάρια, μοσχάρι σε λευκή σάλτσα, φιλέτα γλώσσας με ζυμαρικά και αυγά ποσέ με σος Beaujolais.

Μεζές για τσίπουρο και ούζο
Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μας αποκαλύπτει την απόλυτη ισορροπία μυρωδικών και υλικών για την πιο τέλεια καβουροσαλάτα.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα...
Ξεκινάμε τη βδομάδα με λαχανικά και μια γρήγορη πίτσα με σπανάκι, κρεμμύδι και χτυπητά αυγά για να την ολοκληρώσουμε με γιουβετσάκι αρνιού με δυόσμο. 20 καθημερινές συνταγές που απαντούν στο ερώτημα: τι θα φάμε σήμερα;

Σάντουιτς με λαγάνα...
... το γεμίζουμε με πατέ πράσινης ελιάς και παντζάρι, με χούμους, αβοκάντο και μπαχαρικά αλλά και με λαχανικά και ψητό χταπόδι. Όλα έτοιμα στο πι & φι.

Τα μυστικά του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη
3 συμβουλές για μια απίθανη σούπα borscht με μοσχαράκι και ξινό τραχανά.

Σας περισσεύουν λεμόνια;
Κάντε τα τέλειο λαδολέμονο, σιρόπι λεμονιού με μέλι και μυρωδάτο τσάτνεϊ σύμφωνα με της οδηγίες της σεφ Νένας Ισμυρνόγλου.

Δυναμωτικό πρωινό με ταχίνι
Ανακατεύουμε ταχίνι με μέλι και το σερβίρουμε σε 3 μοναδικούς συνδυασμούς.

Τσιζκέικ αλλιώς
Ψητά, από το ψυγείο, με φύλλο, με κρητικό ντάκο, με γιαούρτι και με ανθότυρο. Ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνεύστηκε 7 ξεχωριστά και πρωτότυπα τσιζκέικ για το ζαχαροπλαστείο.

Κυκλοφορεί την Κυριακή με την Καθημερινή

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ