ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Χωρίς πόσιμο νερό το Αφρίν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η κατάσταση για τους κατοίκους του κουρδικού θύλακα του Αφρίν στη βόρεια Συρία έχει επιδεινωθεί σημαντικά, καθώς η κεντρική μονάδα υδροδότησης της πόλης επλήγη από τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού, αφήνοντας τους κατοίκους σε μεγάλο βαθμό χωρίς πόσιμο νερό, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, εργαζόμενος στη μονάδα.

«Τα θραύσματα έπληξαν τον εξοπλισμό στο κεντρικό κτίριο, με αποτέλεσμα ο σταθμός υδροδότησης να πάψει να λειτουργεί, καθώς δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με πόσιμο νερό το Αφρίν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εργαζόμενος της μονάδας υδροδότησης, προσθέτοντας ότι στο χώρο εξερράγησαν πέντε βλήματα, ενώ ένα έκτο βλήμα που έπεσε στην κεντρική δεξαμενή δεν εξερράγη.

Ο υπάλληλος του σταθμού ανέφερε ότι από τα θραύσματα ενός βλήματος τέθηκαν εκτός λειτουργίας μερικά τμήματα της επιχειρησιακής διοίκησης στο κεντρικό τμήμα της μονάδας. Μάλιστα, ένα βλήμα έπληξε την μονάδα χλωρίωσης πόσιμου νερού.

Το προσωπικό της μονάδας υδροδότησης δήλωσε στο Ria Novosti, ότι εξαιτίας των προβλημάτων αυτών θα επιδεινωθεί η κατάσταση των κατοίκων και το προσφύγων στο Αφρίν, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν μερικές δεξαμενές στην πόλη, οι οποίες σε περίπτωση βλάβης μπορούν να καλύψουν ένας μέρος των αναγκών της πόλης σε πόσιμο νερό.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ