Flashback στην 8η Φεβρουαρίου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 8η Φεβρουαρίου-1

Τρεις θρυλικές μορφές του ιταλικού κινηματογράφου, ο σκηνοθέτης και παραγωγός Ντίνο Ντε Λαουρέντις, η ηθοποιός Τζουλιέτα Μασίνα και ο σύζυγος της, σκηνοθέτης Φεντερίκο Φελίνι, κρατούν τις «Ασημένιες Κορδέλες» που κέρδισαν από τους Iταλούς κριτικούς, στην ετήσια τελετή βράβευσης του ιταλικού κινηματογράφου, σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο της Ρώμης, το 1958. Οι τρεις αστέρες βραβεύτηκαν για την κλασική ταινία του Φελίνι, «Οι Νύχτες της Καμπίρια», την παραγωγή της οποίας έκανε ο Ντε Λαουρέντις και στην οποία πρωταγωνίστησε η Μασίνα. (AP Photo/Ivan Croscenco)

Flashback στην 8η Φεβρουαρίου-2

Δύο νεαρά κορίτσια που έχουν βρει καταφύγιο σε κάποιον υπόνομο, παρατηρούν με ένα χαρακτηριστικό παιδικό δέος, που υπερβαίνει τον τρόμο, τις βόμβες που πέφτουν κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους, κατά τη διάρκεια κάποιας αεροεπιδρομής των δυνάμεων του Φράνκο κατά της Μαδρίτης, το 1937. (AP Photo)

Flashback στην 8η Φεβρουαρίου-3

Καπνός αναδύεται πάνω από την πολιορκούμενη Σαιγκόν, καθώς ο ήλιος ανατέλλει πάνω από τη νοτιοβιετναμέζικη πρωτεύουσα, όπου συνεχίζονται για ένατη μέρα οι σφοδρές μάχες των Βιετκόνγκ με τις δυνάμεις του Νοτίου Βιετνάμ και των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Τετ, το 1968. Tη φωτογραφία τράβηξε ο φημισμένος Αμερικανός φωτογράφος Έντι Άνταμς, ο οποίος μία εβδομάδα πριν, είχε αποθανατίσει με τον φωτογραφικό του φακό τη διασημότερη ίσως εικόνα ολόκληρου του πολέμου του Βιετνάμ, την «Εκτέλεση στη Σαϊγκόν». (AP Photo/Eddie Adams)

Flashback στην 8η Φεβρουαρίου-4

Τα «Σκαθάρια» ετοιμάζονται για την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση επί αμερικανικού εδάφους, στην εκπομπή «Ed Sullivan Show», μία ημέρα μετά την άφιξη τους στη Νέα Υόρκη, το 1964. Ανάμεσα στους Τζόν, Πολ, Τζορτζ και Ρίνγκο στέκεται ο θρυλικός Αμερικανός παρουσιαστής Εντ Σάλιβαν, ο οποίος σύστησε «αυτοπροσώπως» το συγκρότημα από το Λίβερπουλ στο αμερικανικό κοινό. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή