Σπουδαία πρόκριση της ΑΕΛ επί του ΠΑΣ

Σπουδαία πρόκριση της ΑΕΛ επί του ΠΑΣ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hμέρες δόξας, όπως το 1988 (κατάκτηση πρωταθλήματος) και το 2007 (κατάκτηση Κυπέλλου), επαναλαμβάνονται στη Λάρισα μετά την πρόκριση των «βυσσινί» στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου και την επικράτησή τους με 3-2 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στον δεύτερο προημιτελικό όπου «έσπασαν καρδιές» και κρίθηκε στην ημίωρη παράταση.

Οι φιλοξενούμενοι με δύο γκολ του Κόντε ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1), στον οποίο είχαν ηττηθεί στην έδρα τους από τη Λάρισα, αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη-πρόκριση, έχοντας σκόρερ και πάλι τον Μασούρα. Η Λάρισα προηγήθηκε στο 11΄ με τον Κριζμάν που αξιοποίησε τη σέντρα του Γιοβάνοβιτς και αύξησε κατακόρυφα την ψυχολογία στην έκβαση του αγώνα, αλλά έντεκα λεπτά αργότερα, ο Κόντε με απευθείας εκτέλεση φάουλ (ο Μπόζοβιτς έκανε κακό υπολογισμό στην πορεία της μπάλας) ισοφάρισε, ενώ στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, κατεγράφη μια καλή ευκαιρία του Μανθάτη (43΄) για το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ έκανε διαχείριση χρόνου και οπισθοχώρησε (μετά το 65΄ έπαιζε με τρεις στόπερ) και το «πλήρωσε» στο 82΄ και πάλι από την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κόντε. Ο Ισπανός παίκτης είχε ευκαιρία για χατ τρικ στο 89΄ (πλασέ άουτ) και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Η Λάρισα άλλαξε αναγκαστικά τακτική και σχήμα, με τον Μασούρα να παίζει στα χαφ και στο 99΄ ισοφάρισε σε 2-2, ενώ στο 107΄, ο Λεοζίνιο βρήκε ωραία τον Κριζμάν που ανατράπηκε από τον Μιχαήλ και ο Φατιόν ευστόχησε στο πέναλτι για τη δεύτερη νίκη – πρόκριση της Λάρισας.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (65΄ Γκόλιας), Ναζλίδης (72΄ Λεοζίνιο), Κριζμάν (110΄ Περόνε).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ, Μανθάτης (70΄ Ντέλοβατς), Χαλκιαδάκης (90΄ Γιάκος), Κόντε, Μπετρά (59΄ Σολτάνι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή