Γαστρεντερίτιδα στο Ολυμπιακό Χωριό

Γαστρεντερίτιδα στο Ολυμπιακό Χωριό

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον ιό γαστρεντερίτιδας να προβληματίζει διοργανωτές και αθλητές, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την Τελετή Εναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, στη Ν. Κορέα. Οι εκπρόσωποι της χώρας μας είχαν την ευκαιρία χθες να δοκιμάσουν τις πίστες και σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη υποδοχή τους στο Ολυμπιακό Χωριό.

Οι Απόστολος Αγγέλης, Γιάννης Αντωνίου, Σοφία Ράλλη και Μαρία Ντάνου μένουν στον 15ο όροφο μιας από τις οκτώ πολυκατοικίες που υπάρχουν στο Ολυμπιακό Χωριό. Στις αίθουσες αναψυχής μπορούν να απολαύσουν βιντεοπαιχνίδια, ενώ υπάρχουν γυμναστήρια, καφετέριες και, φυσικά, εστιατόρια, στα οποία εργάζονται 180 σεφ, 40 ζαχαροπλάστες και 15 διατροφολόγοι. Η φιλοξενία, όπως δήλωσαν οι πρωταθλητές μας στην «Κ», είναι εκπληκτική και οι εθελοντές πρόθυμοι να βοηθήσουν. Η κουζίνα παρέχει 420 διαφορετικά πιάτα και διαθέτει ακόμη και ελληνικό γιαούρτι.

Ο ιός της γαστρεντερίτιδας, όμως, έχει τρομοκρατήσει όλους τους αθλητές. Στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί με υψηλό πυρετό εκατοντάδες εθελοντές και εργαζόμενοι. Στο Ολυμπιακό Χωριό το προσωπικό κυκλοφορεί με μάσκες θέλοντας να δείξουν στους αθλητές ότι ακόμη και εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό δεν θα τον μεταδώσουν.

Το Χωριό διαθέτει πολυκλινική, αίθουσες μασάζ, ρεφλεξολογίας και ψυχολογικής υποστήριξης. Εργάζονται συνολικά 30 γιατροί.

Χθες τους αθλητές μας επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο γ.γ. Μανώλης Κολυμπάδης. Η Τελετή Εναρξης θα πραγματοποιηθεί αύριο και, όπως είχε αποκαλύψει η «Κ», σημαιοφόρος θα είναι η Σοφία Ράλλη, η οποία θα συμμετάσχει για τρίτη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Οι πρωταθλητές μας είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν στους χώρους διεξαγωγής των αθλημάτων τους και ενθουσιάστηκαν. «Η ποιότητα του χιονιού είναι εκπληκτική και οι κλίσεις καλές. Το κρύο είναι τσουχτερό, αλλά σήμερα το θερμόμετρο έδειξε το μεσημέρι -11 βαθμούς και ήταν καλύτερα», δήλωσε στην «Κ» ο Βασίλης Κατσώρας, αρχηγός της ελληνικής αποστολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή