Την άνοιξη θα ολοκληρωθεί η επέκταση του Smart Park

Την άνοιξη θα ολοκληρωθεί η επέκταση του Smart Park

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσεχή άνοιξη αναμένεται να ολοκληρωθεί η επέκταση του εμπορικού πάρκου Smart Park, η οποία περιλαμβάνει την προσθήκη επιπλέον 15.500 τ.μ. νέων καταστημάτων, αυξάνοντας τη συνολική προσφερόμενη εκμισθώσιμη επιφάνεια σε 53.000 τ.μ. από 36.500 τ.μ. που ήταν μέχρι πρότινος. Ηδη, στα μέσα του προηγούμενου Δεκεμβρίου ξεκίνησαν να λειτουργούν νέοι εμπορικοί χώροι της τάξεως των 800 τ.μ., ενώ πριν από λίγες ημέρες προστέθηκαν επιπλέον 350 τ.μ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της REDS, ήδη στα νέα καταστήματα έχουν εγκατασταθεί οι αλυσίδες Attrativo, Mark Aalen και Parabita, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο τμήμα της επέκτασης, αφήνοντας τους χώρους που μίσθωναν στο υφιστάμενο εμπορικό πάρκο. Σε αυτό, με τη σειρά της έχει πλέον εγκατασταθεί η Toi & Moi, ενώ αναμένονται σύντομα και νέες προσθήκες καθώς το μισθωτικό ενδιαφέρον είναι πολύ σημαντικό. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος της επένδυσης για την επέκταση του πάρκου αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ., σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική παρέμβαση στο ακίνητο από το 2011 όταν λειτούργησε για πρώτη φορά. Η αρχική πρόθεση για την επέκταση αφορούσε την προσθήκη χρήσεων ψυχαγωγίας (υπήρχε μάλιστα και προσύμφωνο με αλυσίδα πολυκινηματογράφων), ωστόσο η μεγάλη ζήτηση για εμπορικά καταστήματα από εταιρείες του κλάδου ώθησε την εταιρεία σε αλλαγή του σχεδιασμού της.

Παράλληλα, σημαντικές εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται κατά το τρέχον έτος και σε ό,τι αφορά το Cambas Project, καθώς, όπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Γιάννης Μωραΐτης, γενικός διευθυντής της REDS, πρόσφατα εγκρίθηκε και η μελέτη αποκατάστασης των διατηρητέων μνημείων του Κτήματος Καμπά, ένα ακόμα βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης της επένδυσης των 200 εκατ. ευρώ. «Εκτιμώ ότι το 2018 θα έχουμε θετικές εξελίξεις, καθώς το έργο είναι πλέον αρκετά ώριμο για να εξασφαλίσει οικοδομική άδεια», σημειώνει χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι η πολεοδόμηση της έκτασης των 315 στρεμμάτων βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, καθώς αναμένεται η έκδοση και εν συνεχεία η έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος από το ΣτΕ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση και της οικοδομικής άδειας. Το Cambas Project αναμένεται να περιλαμβάνει περίπου 80.000 τ.μ. δομημένων επιφανειών, αλλά και 53.000 τ.μ. κοινόχρηστων χώρων πρασίνου. Θα πρόκειται για μια μεικτή ανάπτυξη με γραφειακά συγκροτήματα της τάξεως των 30.000 – 40.000 τ.μ., εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης, κινηματογράφους και ξενοδοχείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή