Ο ΔΗΚΤΗΣ (08/02/18)

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα «επιστολή προθέσεων» στο ΔΝΤ

Στο ίδιο μοτίβο με την προηγούμενη εκδοχή της διαμορφώνεται, όπως μαθαίνουμε, η «επιστολή προθέσεων» της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ. Το ουσιαστικό είναι ότι περιλαμβάνει μια σειρά από προαπαιτούμενα, τα οποία η κυβέρνηση δεσμεύεται να υλοποιήσει. Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρείται η ευθυγράμμιση των προαπαιτουμένων του ΔΝΤ (structural benchmakrs) με αυτά του ESM (key deliverables). Ως γνωστόν, τα προαπαιτούμενα του ΔΝΤ είναι ανάλογα αλλά όχι ταυτόσημα με τα ευρωπαϊκά, ενώ είναι λιγότερα σε αριθμό (αλλά και πιο «καυτά»). Σε κάθε περίπτωση, αυτή η άσκηση είναι λίγο περίεργη, καθώς μέχρι να έρθει ο χρόνος να αποφασίσει –αν αποφασίσει– το ΔΝΤ να ενταχθεί στο ελληνικό πρόγραμμα, αυτό ίσως πλησιάζει στο τέλος του. Πάντως, η επιστολή, την οποία θα υπογράφουν οι Αλέξης Τσίπρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Στουρνάρας, θα σταλεί στην Ουάσιγκτον τις επόμενες ημέρες.

Δημόσια πρόταση της «Κορρές» για διαγραφή από το Χ.Α.

Με στόχο τη διαγραφή των μετοχών της «Κορρές» από το Χρηματιστήριο Αθηνών, η εταιρεία Νissos Holdings υπέβαλε χθες αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για υποχρεωτική δημόσια πρόταση στην τιμή των 5,08 ευρώ ανά μετοχή. Οι μετοχές, που αποτελούν αντικείμενο της δημόσιας πρότασης, είναι 1.748.436 και αντιπροσωπεύουν το 12,87% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της «Κορρές». Από τις 28 Δεκεμβρίου 2017, η εισηγμένη έχει περάσει στον έλεγχο της Morgan Stanley και της κινεζικής εταιρείας Profex.

Στη δίνη των ρευστοποιήσεων και τα αμοιβαία κεφάλαια

«Aπομακρύνθηκε» από το επίπεδο των 7 δισ. ευρώ το συνολικό ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων, λόγω της εκροής που καταγράφηκε στις συνεδριάσεις από την περασμένη Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. Το συνολικό ενεργητικό υποχώρησε στα 6,826 δισ. ευρώ, με τις εκροές να φθάνουν στο 1,184 εκατ. ευρώ στη συνεδρίαση της Τρίτης. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 12 έκλεισαν με ζημίες, οι 7 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη.

Παρέχουν υπηρεσίες χωρίς πιστοποίηση

Πάρα πολύ μεγάλος φαίνεται να είναι ο αριθμός των ηλεκτρονικών πλατφορμών στην Ελλάδα που παρέχουν χρηματιστηριακές υπηρεσίες χωρίς να έχουν πιστοποίηση. Αργά χθες το βράδυ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καλεί τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί αναφορικά με την ηλεκτρονική πλατφόρμα «stoxmarket.com», η οποία δεν διαθέτει άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, ούτε έχει σχετικό διαβατήριο από εποπτική αρχή άλλου κράτους-μέλους. Για τον λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται, σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους.

Κόντρα υπ. Εργασίας – ΠΑΣΟΚ για τον νέο ΟΓΑ

Κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και υπουργείου Εργασίας προκάλεσε το νομοσχέδιο για τη μετατροπή του ΟΓΑ σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Ο Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κινήματος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αφαιρεί αρμοδιότητες από τους δήμους και τις περιφέρειες, που δεν θα καταβάλλουν πλέον μια σειρά από επιδόματα, και όλα συγκεντρώνονται σε έναν κεντρικό φορέα, τον οποίο θα ελέγχει εν λευκώ η αναπλ. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Το υπουργείο υποστηρίζει ότι με τα Κέντρα Κοινότητας που ανήκουν στις κοινωνικές τους υπηρεσίες, οι δήμοι απέκτησαν ένα πραγματικό εργαλείο με το οποίο θα διαγιγνώσκουν τα προβλήματα των δημοτών, και εκτιμά ότι ο νέος οργανισμός θα λύσει χρόνιες παθογένειες και θα μειώσει την ταλαιπωρία των ΑμεΑ, αποδίδοντας τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα με διαφανή τρόπο, σε συγκεκριμένες και σταθερές ημερομηνίες, χωρίς καμία «διαμεσολάβηση»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή