Το ΣτΕ αποφασίζει για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Το ΣτΕ αποφασίζει για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Συμβούλιο Επικρατείας με τη διαδικασία της «πιλοτικής» δίκης, δηλαδή να κριθεί η υπόθεση  αμετάκλητα θα μεταφερθεί πιθανότατα το θέμα της χορήγησης ασύλου των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της Άγκυρας η οποία ζητά μετ΄επιτάσεως την έκδοση τους κατηγορώντας τους για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016.

Οι νομικοί παραστάτες του ενός από τους οκτώ, καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Στ. Τσακυράκης και η Νομική Διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους προσφυγές δια του Βασ. Παπαδόπουλου, υπέβαλλαν αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο να εκδικαστεί από το Συμβούλιο Επικρατείας η υπόθεση της χορήγησης η μη ασύλου προκειμένου το θέμα να ξεκαθαρίσει σε μια δίκη και για τους οκτώ και να μην χρειάζεται να γίνουν διαφορετικές δίκες και σε πολλά στάδια, πρωτοδικείο εφετείο.

Μετά ταύτα η δίκη του ενός Τούρκου για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να επανεξεταστεί η χορήγηση ασύλου που του παρείχε η ειδική Επιτροπή Ασυλου, που είχε προσδιοριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου δεν θα γίνει, θα αναβληθεί.

Παράλληλα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών,  ανακοίνωσε  ότι ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών άσκησε παρέμβαση υπέρ του Τούρκου συγκυβερνήτη. Επίσης,  στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι  την παρέμβαση υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός και ο  Χριστόφορος Αργυρόπουλος, ενώ υπενθυμίζει ότι η δική στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών θα διεξαχθεί την  15η Φεβρουαρίου. Πάντως, μετά την υποβολή του αιτήματος στο ΣτΕ, το Διοικητικό  Εφετείο θα αναβάλει, όπως  είναι λογικό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή