Μοσκοβισί: Θα υπάρξει εποπτεία, δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα

Μοσκοβισί: Θα υπάρξει εποπτεία, δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς την ελληνική πλευρά ότι «μπορούμε να κινηθούμε προς μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος», αλλά και ότι θα υπάρχει πλαίσιο εποπτείας και μετά τη λήξη του έστειλε ο Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, αλλά και την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Οταν μιλάμε για καθαρή έξοδο μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων προς τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι θα υπάρχουν και δεσμεύσεις και μετά τον προσεχή Αύγουστο.

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε αισιόδοξος γιατί, όπως είπε, έχει πεισθεί ότι η οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, η ανεργία μειώνεται, η επιστροφή στις αγορές έχει σχεδιαστεί παρά τις αναταράξεις.

Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σε δηλώσεις του, ο Γάλλος επίτροπος έστειλε μήνυμα ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα τελευταία μέτρα και η τρέχουσα αξιολόγηση, για να ακολουθήσει η τέταρτη αξιολόγηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι θα συζητηθούν μέτρα για το χρέος και επισήμανε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Εκτίμησε δε ότι τον Ιούνιο θα πρέπει να υπάρχει συνολική συμφωνία για το πρόγραμμα, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος καθώς και την εποπτεία που θα ακολουθήσει τη λήξη του προγράμματος, τονίζοντας ότι αντίστοιχα προγράμματα εποπτείας έχουν υπάρξει στο παρελθόν και για άλλες χώρες.

Τσίπρας: Είμαστε σε πολύ καλή τροχιά

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «καλά νέα» που έρχονται από τις αγορές με την έκδοση του επταετούς ομολόγου, σημειώνοντας ότι αυτό δείχνει πως «είμαστε σε πολύ καλή τροχιά».

Συμπλήρωσε δε ότι έχει έρθει η ώρα να προετοιμάσουμε τα βήματά μας προσεκτικά και, με ορόσημο το καλοκαίρι, έχει έρθει η ώρα να κάνουμε σχέδια για την επόμενη μέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή