Είναι επίσημο! Ο Louboutin παύει να έχει το μονοπώλιο της κόκκινης σόλας!

Είναι επίσημο! Ο Louboutin παύει να έχει το μονοπώλιο της κόκκινης σόλας!

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μονοπώλειο στην κόκκινη σόλα ''στέρησε'' από τον υποδημάτων Christian Louboutin, το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνοντας τέλος στην για χρόνια προσπάθεια του να το διεκδικήσει και αποφασίζοντας πως όλοι οι δημιουργοί υποδημάτων μπορούν να επιλέξουν τον ίδιο χρωματισμό.

Ο Louboutin είχε καταθέσει αγωγή κατά του 2012 εναντίον της Van Haren, μιας ολλανδικής εταιρείας που πουλούσε ψηλοτάκουνες γόβες με το ίδιο χρώμα στο εσωτερικό της σόλας, αλλά σε πολύ πιο οικονομική τιμή. Τότε δικηγόροι του Louboutin ισχυρίστηκαν ότι τα παπούτσια που πωλούνται από την Van Haren, παραβίαζαν το εμπορικό σήμα της μάρκας και ισχυρίστηκαν πως είναι καταχωρημένο στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενο ως κόκκινο χρώμα (Pantone 18 1663TP) που εφαρμόζεται στο πέλμα του παπουτσιού. Ο Van Haren έπρεπε να σταματήσει προσωρινά να κατασκευάζει και να πουλά τα παπούτσια, αλλά οι δικηγόροι της εταιρείας αγωνίστηκαν και η υπόθεση τελικά έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο Maciej Szpunar, γενικός εισαγγελέας του δικαστηρίου, δήλωσε την Τρίτη ότι οι κόκκινες σόλες του Louboutin δεν μπορούν τυπικά να κατοχυρωθούν βάσει της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι ο οίκος έχει στο παρελθόν καταφέρει να κερδίσει τη νομική μάχη εναντίον του οίκου Yves Saint Laurent σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο προσφυγών των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο του επέτρεψε να προστατεύει τις κόκκινες σόλες του ως σήμα κατατεθέν. Το ενδεχόμενο αυτή η απόφαση να οδηγήσει μεγάλους οίκους να λανσάρουν τουλάχιστον στην Ευρώπη την ίδια ακριβώς σόλα είναι αυτό που το στρατόπεδο του Louboutin καλείται τώρα να αντιμετωπίσει. Αν κάτι τέτοιο αρχίσει να συμβαίνει όλο και πιο συχνά, η υποτίμηση και η αξία του διάσημου χαρακτηριστικού είναι αναπόφευκτη και το πλήγμα για τον οίκο θα είναι μεγάλο.

 

Περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο της μόδας στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή