Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Νίκη-ανάσα και μηνύματα

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Νίκη-ανάσα και μηνύματα

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμονή του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα «ψήφισαν» οι παίκτες του εντός του παρκέ και, νικώντας την Μπασκόνια (80-76), συνεχίζουν τη διεκδίκηση εισόδου στην πρώτη τετράδα για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, αλλά στις εξέδρες του ΟΑΚΑ η βούληση του κόσμου έδειξε… αποχώρηση, όπως έχει προτείνει ο ιδιοκτήτης Δ. Γιαννακόπουλος, που εξέτισε την πρώτη αγωνιστική του μονοετούς αποκλεισμού του.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των προηγούμενων ημερών, με την ποινή από την Ευρωλίγκα, επηρέασε την ομάδα στην αρχή του αγώνα, όταν βρέθηκε να «κυνηγάει» στο σκορ (11-18 στο 6΄), αλλά σταδιακά από την επίθεσή της ισορρόπησε την έκβαση του αγώνα και «έκλεισε» το ημίχρονο με προβάδισμα (46-40). Με πρωταγωνιστές τους Γκιστ και Γκάμπριελ, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ρυθμού, με αποτελεσματικές επιλογές των δύο Αμερικανών παικτών στην επίθεση, ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έπαιξαν και άμυνα δείχνοντας την απαραίτητη αποφασιστικότητα για τη 13η νίκη τους στη διοργάνωση, στην οποία το μέλλον τους είναι… αβέβαιο, αναλόγως με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Με επιμέρους σκορ 21-13, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 67-53 στο 30΄, αλλά παρουσίασαν και πάλι «παιδικές ασθένειες» χαλαρότητας στο 4ο δεκάλεπτο (13-23). Η Μπασκόνια μείωσε μέχρι τους 4 πόντους (80-76 στα 5΄΄) αλλά τα χρονικά περιθώρια δεν της επέτρεψαν να κάνει την υπέρβαση.

Εκατοντάδες φίλαθλοι του «τριφυλλιού» φόρεσαν μάσκες με το πρόσωπο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και φώναξαν αρκετά συνθήματα κατά της Ευρωλίγκας. Η αρχική πεντάδα του ΠΑΟ, σε συμβολική κίνηση, δεν παρατάχθηκε στην ανάκρουση του ύμνου της Ευρωλίγκας που αποδοκιμάστηκε έντονα.

ΠΑO: Σίνγκλετον 10 , Ρίβερς 7 (1), Παππάς 12 (2), Ντένμον, Γκιστ 15 (1), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 4, Γκάμπριελ 15 (4), Καλάθης 7, Αντετοκούνμπο 6 (1).

ΜΠΑΣΚΟΝΙA: Βιλντόζα 8 (2), Τίμα 6, Βόιτμαν 11 (8 ριμπάουντ), Μαλμάνις, Χουέρτας, Μπομπουά 15 (3), Τζάνινγκ 12 (4), Νιόπ 2, Γκρέιντζερ, Πουαριέ 2, Σενγκέλια 15, Γκαρίνο 5 (1).

Σε άλλο χθεσινό ματς: Μακάμπι-Μπαρτσελόνα 75-71.

Μπερτομέου και «κάλπες»

Σεβασμό στους κανόνες της Ευρωλίγκας ζήτησε από τον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη του, Δ. Γιαννακόπουλο, ο εκτελεστικός διευθυντής της Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Κωνσταντινούπολη για ευνόητους λόγους, αφού οι δύο μεγαλύτεροι χορηγοί του συνεταιρισμού είναι τουρκικής προέλευσης.

«Η Ευρωλίγκα έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη την Eυρωλίγκα. Δεν ανεχόμαστε την ασέβεια απέναντι σε φιλάθλους, προπονητές, παίκτες και παράγοντες. Αν μια ομάδα θέλει να παραμείνει εδώ, θα πρέπει να το κάνει σ’ ένα αθλητικά φιλικό περιβάλλον. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Ευρώπη», είπε ο ηγεμόνας της διοργάνωσης και συνέχισε: «Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου. Ελπίζω, ωστόσο, πως οι σχέσεις μας σύντομα θα δουν καλύτερες μέρες. Αν όχι, οι σύλλογοι αυτοί δεν μπορούν να μείνουν στη διοργάνωση».

Η Ευρωλίγκα ενημέρωσε τις έδρες των 15 ομάδων για την τιμωρία του Δ. Γιαννακόπουλου, ώστε να μην του επιτραπεί η είσοδος και συμπεριέλαβε τον επενδυτή της ελληνικής ομάδας στη λίστα πέντε φιλάθλων που έχουν προκαλέσει επεισόδια και επίσης τους έχει απαγορευθεί η είσοδος σε παιχνίδια της διοργάνωσης.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε την Ευρωλίγκα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το ερώτημα της παραμονής ή όχι της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Το δημοψήφισμα των φίλων του Παναθηναϊκού θα πραγματοποιηθεί με αποστολή γραπτού μηνύματος (SMS) σε τετραψήφιο αριθμό και τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση του ερασιτέχνη συλλόγου.

Για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή μόνο των φίλων του «τριφυλλιού» στο τηλεφωνικό δημοψήφισμα και να μην ψηφίσουν φίλαθλοι άλλων ομάδων διαστρεβλώνοντας το αποτέλεσμα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στέλνουν και τον αριθμό ΑΜΚΑ τους, τον οποίο οι ιθύνοντες της ΚΑΕ θα διασταυρώνουν με τον αν θα έχει προμηθευτεί εισιτήριο για εντός έδρας ματς την τελευταία τριετία ή είναι/ήταν κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή