Παραίτηση συμβούλου Τραμπ εξαιτίας κακοποίησης συζύγων

Παραίτηση συμβούλου Τραμπ εξαιτίας κακοποίησης συζύγων

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο στενός συνεργάτης του προέδρου Τραμπ, Ρομπ Πόρτερ, συντάκτης της πρόσφατης ομιλίας για την Κατάσταση του Εθνους, ύστερα από καταιγισμό αποκαλύψεων για συστηματική κακοποίηση των συζύγων του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα DailyMail.com, ο 40χρονος Πόρτερ φέρεται να κακοποιούσε συστηματικά την πρώην σύζυγό του, την 37χρονη αναλύτρια Κόλμπι Χόλντερνες, κατά τη διάρκεια του γάμου τους, που διήρκεσε μία πενταετία. Το ζεύγος γνωρίσθηκε το 2000 σε εκκλησία των Μορμόνων, στην οποία και οι δύο ανήκουν. «Δεν ήταν βίαιος μαζί μου πριν από τον μήνα του μέλιτος. Μετά, όλα άλλαξαν. Με πέταγε στο κρεβάτι, με πλάκωνε με το σώμα του και με πίεζε με το γόνατο στην κοιλιά ή την πλάτη, ενώ κραύγαζε. Αργότερα, άρχισε να με πνίγει. Δεν το έκανε με τόση δύναμη, ώστε να λιποθυμήσω, αλλά ήταν τρομακτικό και εξευτελιστικό», ανέφερε η Χόλντερνες.

Λίγες ημέρες αργότερα, η δεύτερη –πρώην και αυτή– σύζυγος του Πόρτερ, Τζένιφερ Ουίλομπι, αποκάλυπτε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα ότι και αυτή είχε πέσει θύμα κακοποίησης από τον τότε σύζυγό της. «Με έβγαζε βίαια από το ντους και με έβριζε χυδαία», είπε η Ουίλομπι.

Η πρώτη σύζυγος του Πόρτερ, Κόλμπι Χόλντερνες, αποκάλυψε ότι κατέθεσε στο FBI προτού ο πρώην σύζυγός της αναλάβει τον θώκο του γραμματέα στον Λευκό Οίκο. Εχοντας αποκαλύψει τον βίαιο χαρακτήρα του πρώην συζύγου της στην ομοσπονδιακή υπηρεσία, το FBI αρνήθηκε να προσφέρει στον Πόρτερ διαβάθμιση ασφαλείας.

Σε χθεσινή του γραπτή δήλωση, μετά την παραίτησή του, ο Πόρτερ αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Οι ισχυρισμοί είναι εντελώς ψευδείς. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε μέσα ενημέρωσης τραβήχτηκαν πριν από 15 χρόνια και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα του τι όντως συνέβη», ανέφερε ο Πόρτερ. Στις φωτογραφίες, η Ουίλομπι εμφανίζεται με μαυρισμένο μάτι.

Ο παραιτηθείς στενός σύμβουλος του Τραμπ συνεργαζόταν με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, με στόχο τον περιορισμό της ροής πληροφοριών προς τον πρόεδρο. Σε χθεσινή του δήλωση, ο Τζον Κέλι ανέφερε: «Ο Πόρτερ είναι ένας ακέραιος χαρακτήρας και ένας έντιμος άνθρωπος. Τον θεωρώ στενό μου φίλο και τον εμπιστεύομαι απόλυτα για το έργο του στον Λευκό Οίκο. Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα στο πλευρό του».

Ο Πόρτερ φέρεται να διατηρεί ερωτικό δεσμό με τη σύμβουλο επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Χόουπ Χικς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή