Γεννηματά – Μοσκοβισί για χρέος, πλεόνασμα

Γεννηματά – Μοσκοβισί για χρέος, πλεόνασμα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριπλό μήνυμα για την επόμενη μέρα της χώρας έστειλε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συνάντησής της στο γραφείο της στη Βουλή με τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ξεκίνησε τις εν Ελλάδι επαφές του με την πρόεδρο του Κινήματος. Ο πρώτος στόχος αφορά το χρέος και την ελάφρυνσή του που αποτελεί θέση του κόμματος. Ο δεύτερος τη μείωση του ύψους των πλεονασμάτων, καθώς είναι παγιωμένη πλέον η άποψη πως τα υψηλά πλεονάσματα για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση –ύψους 3,5% μέχρι το ’22 και 2% μέχρι το ’60– θα προκαλέσουν περαιτέρω λιτότητα.

Η κ. Γεννηματά έθεσε στον επίτροπο, ως τρίτο στόχο, το σχέδιο ανάπτυξης του Κινήματος για «προσέλκυση επενδύσεων», ενώ εξέφρασε την αγωνία της για την επιτυχή έξοδο από το πρόγραμμα, εκφράζοντας αμφιβολίες αν θα είναι «οριστική και ασφαλής». Από την πλευρά του, ο επίτροπος δήλωσε ότι το τέλος του προγράμματος δεν είναι και το τέλος των δεσμεύσεων φέρνοντας ως παράδειγμα τα όσα έγιναν σε Κύπρο, Ιρλανδία και Πορτογαλία. Στην ατζέντα και η πρόσκληση στον κ. Μοσκοβισί να παραστεί στο προσεχές συνέδριο, στο πλαίσιο των στενών σχέσεων του Κινήματος με τους Σοσιαλιστές, με τους οποίους, ειρήσθω εν παρόδω, φλερτάρει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπόθεση Novartis

Πριν από τη συνάντησή της με τον κ. Μοσκοβισί, η κ. Γεννηματά προήδρευσε σε συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΣΥ, η οποία ήταν προγραμματισμένη ήδη από τη Δευτέρα και έλαβε χώρα στη σκιά της υπόθεσης Νοvartis. Η ίδια κινήθηκε σε σκληρή γραμμή μιλώντας για «αποστολή κουκουλοφόρων εναντίον της πολιτικής», χωρίς ωστόσο να αρνείται πως στο θέμα των δωροδοκιών της πολυεθνικής «υπάρχει σκάνδαλο» που πρέπει να ελεγχθεί. Ενδεικτικό της «γραμμής» που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ είναι το σημείο όπου διαχώρισε τη θέση των στελεχών του κόμματός της με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Ν.Δ. που «εκτόξευσαν», όπως είπε, «τις φαρμακευτικές δαπάνες». H υπόθεση Novartis βρέθηκε στο επίκεντρο και της συνάντησης με τον Γ. Παπανδρέου με τον οποίο η κ. Γεννηματά είχε τετ α τετ το μεσημέρι της Πέμπτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή