Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Επίσημη υποδοχή της Ελλάδος

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Επίσημη υποδοχή της Ελλάδος

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μικρής έκτασης φωτιά μπορεί να αναστάτωσε για λίγο χθες τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού της Ν. Κορέας, αλλά δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα. Το πρωί πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η υποδοχή της ελληνικής αποστολής και σήμερα η Σοφία Ράλλη, κρατώντας τη γαλανόλευκη, θα οδηγήσει περισσότερους από 3.000 αθλητές και συνοδούς μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Πγιονγκτσάνγκ, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης.

Η επίσημη υποδοχή της ομάδας μας έγινε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Παρόντες ήταν και οι τέσσερις αθλητές μας, Σοφία Ράλλη, Γιάννης Αντωνίου, Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου, οι προπονητές Τιμολέων Τσουρέκας και Στέργιος Πάππος, το αρχηγείο με επικεφαλής τον αρχηγό αποστολής Βασίλη Κατσώρα, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και τον γενικό γραμματέα Μανώλη Κολυμπάδη. Παρέστησαν επίσης ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων Δημοσθένης Γυρούσης, η πρέσβειρα της Ελλάδας στη Ν. Κορέα Ιφιγένεια Κοντολέοντος και η πρόξενος Χριστίνα Γεωργίου. Ο αρχηγός αποστολής Βασίλης Κατσώρας αντάλλαξε δώρα με τον δήμαρχο του Ολυμπιακού Χωριού και, κατόπιν, υπέγραψε στον «τοίχο της ειρήνης». Οι Ελληνες αθλητές καθημερινά προπονούνται στις πίστες και, παρά το τσουχτερό κρύο, είναι ευχαριστημένοι από τις συνθήκες που υπάρχουν στη διοργανώτρια πόλη της Ν. Κορέας.

Η τελετή έναρξης (13.00) θα αποτελέσει ακόμη μία… παγωμένη δοκιμασία για τους αθλητές και τις αθλήτριες, διότι το Ολυμπιακό Στάδιο δεν διαθέτει κεντρική θέρμανση. Οι Κορεάτες κρατάνε… επτασφράγιστο μυστικό το πρόγραμμα, αλλά έχουν αφήσει να διαρρεύσουν κάποιες λεπτομέρειες. Θα υπάρξουν αναφορές στην παράδοση και την ιστορία της χώρας, καθώς και στα σύγχρονα επιτεύγματά της. Θα τραγουδήσουν καταξιωμένοι τραγουδιστές και συγκροτήματα της Ν. Κορέας. Το επίσημο τραγούδι των Αγώνων είναι το «Let Everyone Shine». Επίσης, οι θεατές θα παρακολουθήσουν πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα. Η τελετή έναρξης θα είναι αφιερωμένη στην ειρήνη.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα των αδιάθετων εισιτηρίων. Σε κάποια αθλήματα δεν έχει καλυφθεί ούτε το 25% των θέσεων. Κάτι άλλο που προβληματίζει τους διοργανωτές είναι το κόστος των Αγώνων. Από τα 4,9 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε στα 10,6 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή