Οι εκπλήξεις του Franck Muller για το 2018

Οι εκπλήξεις του Franck Muller για το 2018

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις 15 έως τις 19 Ιανουαρίου, παράλληλα με το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης (SIHH 2018), έκαναν την επίσημη πρεμιέρα τους και οι πολύπλοκες δημιουργίες του Franck Muller. Με ιδανικό φόντο την ειδυλλιακή Watchland στο Genthod, ένα γραφικό χωριουδάκι λίγο έξω από τη Γενεύη, το HOURS είχε την χαρά να δει από κοντά όλες τις νέες προτάσεις του οίκου για τη χρονιά που διανύουμε. Άφθονα tourbillons –τον αποκαλούν άλλωστε «Master of the Tourbillon»–, περίπλοκοι skeleton μηχανισμοί, βαρύτιμες δημιουργίες «φορτωμένες» με πολύτιμους λίθους αλλά και αρκετές εκπλήξεις, έκαναν τη νέα συλλογή ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και σίγουρα ελκυστική στους connoisseurs και στους φίλους του brand.

Ποιες ήταν οι εκπλήξεις; Ένα καταδυτικό μοντέλο ονόματι Skafander, το οποίο κόντρα στη νόρμα δεν έχει στρογγυλή κάσα αλλά σχήματος tonneau –αγαπημένο του Franck Muller– ούτε εξωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη για τη μέτρηση του χρόνου κατάδυσης. Οι μυημένοι μπορούν να αντιληφθούν πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν για τους σχεδιαστές του οίκου η εξασφάλιση υδατοστεγανότητας μέχρι 100 μέτρα σε ένα τέτοιου σχήματος ρολόι.

Οι εκπλήξεις του Franck Muller για το 2018-1

Η δεύτερη έκπληξη έχει και πάλι σχέση με τη θάλασσα και ακολουθεί vintage κώδικες αισθητικής. Είναι η νέα συλλογή Master Diving με στρογγυλή ατσάλινη κάσα, περιστρεφόμενη κεραμική στεφάνη, καντράν σε έντονα χρώματα (λευκό, μαύρο, κόκκινο, πορτοκαλί, μπλε) και στεγανότητα μέχρι τα 100 μ.

Οι εκπλήξεις του Franck Muller για το 2018-2
Οι εκπλήξεις του Franck Muller για το 2018-3

Συναρπαστικής αρχιτεκτονικής το Endurance Tourbillon Gravity με κουρδιστό σκελετωμένο μηχανισμό και τον ιδιαίτερου σχήματος κλωβό του tourbillon.

Οι εκπλήξεις του Franck Muller για το 2018-4

Και βέβαια εξαιρετικά είναι και όλα τα νέα μέλη της οικογένειας Vanguard, όπως θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε παρακάτω…

Vanguard Yachting Gravity Skeleton

Το πιο εντυπωσιακό μοντέλο της συλλογής Vanguard για το 2018 ξεχωρίζει για την τρισδιάστατη αρχιτεκτονική του κουρδιστού μηχανισμού με τον ασυνήθιστα ελλειπτικό κλωβό του tourbillon και τις έντονες σχεδιαστικές αναφορές στον κόσμο της θάλασσας.

Οι εκπλήξεις του Franck Muller για το 2018-5

Vanguard S6-Yachting

Στα χρώματα της θάλασσας και με εμφανείς ναυτικές επιρροές, αυτό το συναρπαστικό σε σχεδίαση ρολόι δεν διαθέτει καντράν, αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά και το έξοχο φινίρισμα του μηχανικού μηχανισμού του, ο οποίος έχει επτά ολόκληρες ημέρες power reserve.

Οι εκπλήξεις του Franck Muller για το 2018-6

Vanguard Master Banker

Τρεις χρονικές ζώνες, οι οποίες ρυθμίζονται από την κορόνα, προσφέρει αυτό το avant garde μοντέλο με την προσεγμένη skeleton αρχιτεκτονική.

Οι εκπλήξεις του Franck Muller για το 2018-7

 

Vanguard Tourbillon Minute Repeater

389 εξαρτήματα απαρτίζουν αυτό το υπερπολύπλοκο σκελετωμένο αριστούργημα που συνδυάζει μηχανισμό ηχητικής σήμανσης και tourbillon και αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο το δημιουργικό πνεύμα και την υψηλή τεχνογνωσία του Franck Muller.

Οι εκπλήξεις του Franck Muller για το 2018-8

 

Vanguard World Timer GMT

Γεννημένο για να συνοδεύει τους σύγχρονους ταξιδευτές, αυτό το μοντέλο με παγκόσμια ώρα είναι σίγουρα ένα από τα εντυπωσιακότερα worldtimers της αγοράς.

Οι εκπλήξεις του Franck Muller για το 2018-9

 

Vanguard Heart Skeleton

Ένα skeleton αφιερωμένο αποκλειστικά στις γυναίκες με κυρίαρχο μοτίβο τις καρδιές που εκτός από την προφανή αισθητική τους πλευρά παίζουν ουσιαστικό ρόλο στη διάρθρωση του μηχανισμού.

Οι εκπλήξεις του Franck Muller για το 2018-10

Vanguard Lady Gravity

Άλλη μία έκπληξη που επιφύλαξε ο οίκος στο γυναικείο κοινό του είναι η θηλυκή εκδοχή του Gravity με τον ευμεγέθη κλωβό του tourbillon, αποδεικνύοντας ότι η πολυπλοκότητα δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των ανδρών.

Οι εκπλήξεις του Franck Muller για το 2018-11

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Franck Muller.

Αποκλειστική διάθεση: Franck Muller Boutiques, Kassis (τηλ.: 210-3628003)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή