ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Περιτριγυρισμένη από δεκάδες πράκτορες, οι οποίοι την ακολουθούν σε κάθε της βήμα, έφτασε στη Νότια Κορέα η αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, για την προγραμματισμένη τριήμερη επίσκεψη της στη χώρα, με αφορμή την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιοντσάνγκ.

Η 28χρονη Κιμ Γιο Γιονγκ, η οποία κατέχει θέση στο πολιτικό γραφείο του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, συνοδεύει, μεταξύ άλλων, τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, επικεφαλής του προεδρείου της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης της Βόρειας Κορέας, και τον Τσόι Χούι, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Καθοδήγησης Aθλησης. Είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας των Κιμ που επισκέπτεται τη Νότια Κορέα, μετά τον πόλεμο της κορεατικής χερσονήσου την περίοδο 1950-1953.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, στο προεδρικό μέγαρο της Σεούλ. 

Η αποστολή της Βόρειας Κορέας στην άλλη πλευρά της χερσονήσου, η οποία αποτελείται από μερικούς ακόμα κρατικούς αξιωματούχους, έφτασε στη Νότια Κορέα μια μέρα μετά από την επιβλητική στρατιωτική παρέλαση που έλαβε χώρα στην Πιονγιάνγκ και στην οποία μετείχαν ακόμη και άρματα με τους βαλλιστικούς πυραύλους της χώρας.

Η 28χρονη Κιμ Γιο Γιονγκ θεωρείται ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα που χαίρουν άκρας εμπιστοσύνης από τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, ενώ όπως σημειώνουν ορισμένοι διεθνείς αναλυτές, η εμφάνιση μιας φωτογενούς και πιο «ανάλαφρης» παρουσίας στο προσκήνιο θα βοηθήσει την εικόνα του απομονωμένου βορειοκορεατικού κράτους.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ