Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως αύριο Σάββατο διαρκεί ο 68ος διαγωνισμός τραγουδιού του Σαν Ρέμο (RAI), που μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά συνεχίζει ακμαίος με 20 συμμετοχές. Ενας από τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες είναι και ο Στινγκ. Ο Κλάουντιο Μπαλιόνι, τραγουδιστής και συνθέτης, είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής αλλά και ο βασικός παρουσιαστής. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους συναντάμε ακόμη τον Τζάνι Μοράντι και τη Λάουρα Παουζίνι.

(…) Σημαντική προσωπικότητα στον χώρο του πολιτισμού επί δεκαετίες, η Πία Αγγελίνη – Χατζηνίκου απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών. «Ψυχή» και δημιουργός του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγγελίνης – Χατζηνίκου» στο Χόρτο του Πηλίου, η Πία Χατζηνίκου, αδελφή του εξαίρετου πιανίστα, δασκάλου και μαέστρου Γιώργου Χατζηνίκου. Το 1959 ίδρυσε το καλλιτεχνικό γραφείο Ρ.Ι.Α. και συνεργάστηκε με μορφές της παγκόσμιας τέχνης. Η επιδραστικότητά της υπήρξε σπουδαία και το έργο που αφήνει μεγάλο. Η κηδεία της γίνεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Χόρτο Πηλίου, όπου λειτουργεί το Φεστιβάλ που δημιούργησε.

(…) Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα «Β. Παπαντωνίου» οργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Τσεκλένη τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στον πολιτιστικό χώρο «Κανάρη 4», από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ. Στις 6.30 το απόγευμα, ο Γιάννης Τσεκλένης θα πάρει τον λόγο και θα εκμυστηρευθεί λεπτομέρειες από τη δουλειά του στη μόδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή