Η Θεσσαλονίκη κατηφορίζει στην Αθήνα

Η Θεσσαλονίκη κατηφορίζει στην Αθήνα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο κι αν αγαπάμε την Αθήνα, η αλήθεια είναι πως η πιο δραστήρια μουσική σκηνή της χώρας ήταν επί δεκαετίες αυτή του… βορρά. Συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, που με τις παρέες, τις μπάντες, τα στέκια και τις ιδιαιτερότητές της ανέδειξε ολόκληρες γενιές εξαιρετικών καλλιτεχνών, οι οποίοι με τις δουλειές τους επηρέασαν και εκείνους της υπόλοιπης χώρας. Παπάζογλου, Παυλίδης, Αγγελάκας, Μπ. Παπαδόπουλος, είναι μόνο λίγα από τα μεγάλα ονόματα που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη και μας κατέκτησαν με τις μουσικές και τους στίχους τους. Και βέβαια η παραγωγή δεν έχει σταματήσει· νέα σχήματα, με ύφος που ταιριάζει ίσως και περισσότερο στις σύγχρονες νόρμες, δημιουργούνται συνεχώς.

Σήμερα και αύριο θα τους αισθανθούν και οι Αθηναίοι για τα καλά, αφού η θεσσαλονικιώτικη σκηνή (παλιά και σύγχρονη) κατηφορίζει στο Gagarin για το διήμερο Skg Fest, το οποίο αναμένεται εκρηκτικό. Η αρχή γίνεται απόψε, όπου στη σκηνή θα βρεθούν οι Underwater Chess, M.A.T.E. και Alien Mustangs, πριν αναλάβει ο Γιάννης Αγγελάκας με την μπάντα του για το γνωστό… σόου. Αύριο Σάββατο, τη συνέχεια δίνουν οι Ντίνος Σαδίκης, Johny Carbonaras, Psychedelic trips to death και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, σε ένα σπάνιο ηλεκτρικό σόλο.

​​Εναρξη στις 8.30 μ.μ., Λιοσίων 205.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή