ΔΗΣΥ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ για την καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου

ΔΗΣΥ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ για την καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενόχληση και ανησυχία προκαλεί για τη ΔΗΜΑΡ το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση της «Χρυσής Αυγής» με έναν χρόνο φυλακή επειδή ως εκπρόσωπος Τύπου της, είχε αποκαλέσει την οργάνωση που κατηγορείται ως εγκληματική «ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους».

Η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι την ίδια ώρα δεν έχει ακόμα δικαστεί ο Ρουπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Επίσης, αφήνονται αιχμές για την Ελληνική δικαιοσύνη, αφού λείπει «η απουσία βούλησης για την αυστηρή και αποφασιστική αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος οδηγούν σε τέτοια τραγελαφικά περιστατικά που αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία και ευτελίζουν την διαδικασία απονομής δικαιοσύνης».

ΔΗΣΥ: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον Ανδρέα Παπαδόπουλο

Ο Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ανέφερε: «Η απόφαση της Δικαιοσύνης που καταδικάζει τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση έναντι της Χρυσής Αυγής δεν αλλάζει σε τίποτα την πραγματικότητα που γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες, ότι δηλαδή η Χρυσή Αυγή δικάζεται ακόμη σήμερα ως εγκληματική οργάνωση και οι Βουλευτές και τα μέλη της είναι υπόδικοι για σωρεία κακουργημάτων. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής αποδεικνύεται καθημερινά που βρίσκονται «οι κουμπουροφόροι» και «οι άνθρωποι της νύχτας».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο και τη συμπαράστασή μας στο δικαστικό αγώνα που θα δώσει από δω και πέρα για τη δικαίωσή του.

ΚΚΕ: Πρόκληση η καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής

«Η καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της και τα στελέχη της είναι υπόδικοι για δολοφονίες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς σε βάρος εργαζομένων, νέων και μεταναστών» τονίζει στο σχόλιο του το ΚΚΕ για την απόφαση σε βάρος του πρώην εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, καταλήγοντας «η ναζιστική εγκληματική ΧΑ είναι καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού κι αυτό δεν αλλάζει με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή