Στο ΣτΕ και επισήμως η υπόθεση του ασύλου των «οκτώ»

Στο ΣτΕ και επισήμως η υπόθεση του ασύλου των «οκτώ»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει τελικά το ζήτημα του ασύλου των οκτώ Τούρκων, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα να κριθεί το θέμα συνολικά για όλους στο πλαίσιο της νομοθεσίας άμεσης δικαστικής εκκαθάρισης υποθέσεων γενικότερου ενδιαφέροντος, με τη λεγόμενη πιλοτική δίκη.

Η αρμόδια επιτροπή του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι πρέπει να δικαστεί στο ΣτΕ ως ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος η υπόθεση του ασύλου του Σουλειμάν Οζκαινακτσί, ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στη χώρας μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του ΣτΕ, που θα εκδοθεί για τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι η υπόθεση είναι γενικότερου ενδιαφέροντος, με βάση τη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες και την ελληνική νομοθεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή