Σούπερ Λίγκ: Mάχη για την κορυφή και την πέμπτη θέση

Σούπερ Λίγκ: Mάχη για την κορυφή και την πέμπτη θέση

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημερινό πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τα αποτελέσματα των τριών αγώνων της ημέρας επηρεάζουν την κούρσα της κατάκτησης της 5ης θέσης, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι διεξάγεται απόψε στους «Ζωσιμάδες», όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι ξόδεψαν δυνάμεις την περασμένη Τετάρτη στη ρεβάνς με την ΑΕΛ στη Λάρισα, όπου έχασαν στην παράταση την πρόκριση στον ημιτελικό γύρο του Κυπέλλου. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να πάρει τρίποντο στους δέκα εκτός έδρας αγώνες που έχει δώσει από την αρχή της περιόδου. Ο απολογισμός των «πρασίνων» είναι πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Νωρίτερα, υπάρχει δράση αρχικώς στα «Πηγάδια» και εν συνεχεία στη Νέα Σμύρνη. Η 5η της βαθμολογίας Ξάνθη υποδέχεται τον ΑΟΚ. Δύο αντίπαλοι με διαφορετικούς στόχους, αφού οι μεν «ακρίτες» βρίσκονται σε τροχιά Ευρώπης, ενώ οι «νησιώτες» προσπαθούν να παραμείνουν στην κατηγορία. Ο Πανιώνιος, που επίσης κάνει ευρωπαϊκά όνειρα, αντιμετωπίζει τη Λαμία.

Την Κυριακή ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού Σταδίου ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και του Περιστερίου όπου βρίσκονται αντιμέτωποι ο εξαιρετικός, φέτος, Ατρόμητος με τον Ολυμπιακό. Δίχως άλλο, μετά τις αποτυχίες των «ερυθρόλευκων» στο πρωτάθλημα, η νίκη είναι μονόδρομος για να μη χάσουν επαφή με την κορυφή. Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ αγωνίζεται τη Δευτέρα στην Τούμπα με την ΑΕΛ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα του τριημέρου: 15.00 Ξάνθη – ΑΟΚ, 17.15 Πανιώνιος – Λαμία, 19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός. Την Κυριακή: 15.00 Απόλλων Σμύρνης – Λεβαδειακός, 17.15 ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός – Πλατανιάς, 19.30 Ατρόμητος – Ολυμπιακός. Τη Δευτέρα: 19.30 ΠΑΟΚ – ΑΕΛ.

Η βαθμολογία: 1. ΠΑΟΚ 46, 2. ΑΕΚ 44, 3. Ολυμπιακός 42, 4. Ατρόμητος 38, 5. Ξάνθη 28, 6. Πανιώνιος 28, 7. Αστέρας Τρίπολης 28, 8. Λεβαδειακός 24, 9. Παναθηναϊκός 24, 10. ΠΑΣ Γιάννινα 22, 11. ΑΕΛ 22, 12. Παναιτωλικός 20, 13. Λαμία 20, 14. Απόλλων Σμύρνης 15, 15. ΑΟΚ 14, 16. Πλατανιάς 10.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή