Ποδόσφαιρο: Η άνοδος και η πτώση

Ποδόσφαιρο: Η άνοδος και η πτώση

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ επιβεβαίωσαν ότι αποτελούν φαβορί για τους δύο τίτλους, με εμφαντικό τρόπο. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος πέρασε εύκολα από τη δύσκολη έδρα του Περιστερίου, ενώ η δεύτερη επικράτησε του Ολυμπιακού με σχετική άνεση.

Πλέον το ζητούμενο είναι το πώς θα αντιδράσει ο πρωταθλητής Ελλάδος, που αισθάνεται να χάνει την αγωνιστική του κυριαρχία. Και φυσικά οι κινήσεις της διοίκησής του, καθώς ακολουθεί ένα πρόγραμμα «Γολγοθάς» με τον Ατρόμητο εκτός, τον Πανιώνιο εντός και κλείνει με την επίσκεψη στην Τούμπα.

Το ότι πανηγυρίζουν οι αντίπαλοι των «ερυθρολεύκων» για την καθοδική πορεία του είναι λάθος. Το ίδιο έκαναν και οι Ολυμπιακοί όταν έβλεπαν την κατάρρευση παλαιότερα της ΑΕΚ και τελευταίως του Παναθηναϊκού. Διότι η όλη αυτή κατάσταση σημαίνει και πτώση του επιπέδου του ελληνικού ποδοσφαίρου, που είναι εμφανής πλέον.

Εάν οι «τέσσερις μεγάλοι» δεν είναι ανταγωνιστικοί, τότε δεν μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες μέρες και για την εθνική μας ομάδα. Μια ματιά στους βασικούς της ενδεκάδας και το ποσοστό μεταξύ Eλλήνων και ξένων επιβεβαιώνει τον προβληματισμό.

Και πώς θα βρεθούν οι Ελληνες, όταν προτιμώνται οι ξένοι; Η ίδια ερώτηση υπήρχε και πολύ παλαιότερα. Ομως τότε οι εισαγόμενοι ήταν κάτι περισσότερο από αξιόλογοι παίκτες, αφού τότε οι ομάδες πλήρωναν πολύ περισσότερα από σήμερα.

Η συλλογιστική «ισολογισμός με θετικό πρόσημο» δύσκολα συμβαδίζει και με θετική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Οχι πως θα πρέπει οι ΠΑΕ να είναι ζημιογόνες. Αλλά είναι απαραίτητο η οικονομική ευρωστία να μην είναι εις βάρος της αγωνιστικής. Αυτό ακριβώς δεν «πρόσεξε» τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός. Πιστεύω πως το ξέρει και η διοίκησή του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή