Παναθηναϊκός: Δημοψήφισμα τέλος, ο Τζέιμς στα «πράσινα»

Παναθηναϊκός: Δημοψήφισμα τέλος, ο Τζέιμς στα «πράσινα»

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φίλαθλοι, οι παίκτες και ο προπονητής του Παναθηναϊκού έδειξαν συσπείρωση και συμπαράσταση απέναντι στον Δ. Γιαννακόπουλο για τη διαμάχη του με την Ευρωλίγκα και ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ έδωσε τριπλή «απάντηση» αντεπίθεσης. Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος ματαιώθηκε, η ομάδα θα παραμείνει στην Ευρωλίγκα, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου και η ενίσχυση της ομάδας συνεχίζεται με την επιστροφή του Μάικ Τζέιμς (αποδεσμεύεται από τους Πέλικανς στο ΝΒΑ), με φόντο την προσδοκία να απονεμηθεί το 7ο ευρωπαϊκό τρόπαιο του ΠΑΟ από τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.

«Η στήριξη των παικτών, του προπονητή, αλλά και του κόσμου ήταν συγκινητική και με ξεπερνά προσωπικά. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα, όπως έχω πει επανειλημμένως και αυτό αποτελούσε πάντα απαράβατο όρο-παρακαταθήκη του πατέρα μου Παύλου και του θείου μου, Θανάση Γιαννακόπουλου», αναφέρει στην αρχή της μακροσκελέστατης δήλωσής του ο Δ. Γιαννακόπουλος, τονίζοντας ότι οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να «πολεμήσουν» απέναντι σε όλους για το έβδομο, ευρωπαϊκό «αστέρι».

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ υπογράμμισε ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει κάθε οικονομική θυσία για να σπάσει ρήτρες εκατομμυρίων, αν χρειαζόταν να αλλάξει διοργάνωση ο Παναθηναϊκός, όμως δεν είναι έτοιμος να παίξει με τον ιδρώτα και την προσπάθεια των παικτών και των φιλάθλων. «Θα σεβαστώ την προσωρινή τιμωρία μου από την Eυρωλίγκα (η οποία δεν ανέστειλε την απόφαση έως ότου εκδικαστεί από δευτεροβάθμιο όργανο), αλλά σε περίπτωση μη δικαίωσής μου, αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία με εμένα και τον Παναθηναϊκό στη συγκεκριμένη διοργάνωση». Η κίνηση της Ευρωλίγκας να στείλει τη φωτογραφία του επενδυτή του ΠΑΟ σ’ όλους τους φύλακες ευρωπαϊκών γηπέδων, εξομοιώνοντάς τον με οπαδούς-ταραξίες, ήταν ντροπιαστική για τον Δ. Γιαννακόπουλο που κατέληξε: «Συμφωνώ στο ότι η Eυρωλίγκα έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό και ότι ο Παναθηναϊκός καλό θα ήταν να βρίσκεται εκεί που αγωνίζονται τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Για να μπορέσει να γίνει αυτό πράξη, οφείλει η Eυρωλίγκα να αναγνωρίσει το λάθος της και να ακυρώσει την άδικη προς εμένα ποινή. Κόντρα σε όλους και σε όλα, θέλουμε να νιώσουμε την υπέρτατη χαρά της απονομής του τροπαίου από τα χέρια του κ. Μπερτομέου σε Παναθηναϊκά χέρια». Παράλληλα, η Ευρωλίγκα από την οποία ζητείται η εξάλειψη του μονοετούς αποκλεισμού και όχι η χρονική μείωσή του στην έφεση του ΠΑΟ, άρχισε πειθαρχική διαδικασία για την αυτόβουλη κίνηση της αρχικής πεντάδας των «πρασίνων» να μην παραταχθεί στο κέντρο του γηπέδου κατά την ανάκρουση του ύμνου της διοργάνωσης και πιθανότατα θα επιβάλει χρηματικό πρόστιμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή